• Yfel
    #60
    de amikor kb. 100 WinNT-t kell felügyelni, és a saját hálózatkezelésébe belerokkan az egész szar, akkor van igazán gond!

    Akkor ott tényleg elég nagy gond van de nem a Windows-al.
    Egy intelligensen összerakott hálózaton (amihez persze pénz kellene amit inkább nem számítógépekre szoktak költeni az okosok - és szerintem te is ennek az áldozata vagy) a Windows 2000 kb 500-1000 gépet simán kezel, két hétben egyszer kell újraindítani update-ek miatt.
    Persze ehhez olyan szerverek is kellenek amik 50-100,000$ körül futnak. Nekem több olyan ügyfelem is van ahol az informatikai rendszer a fent említett méretű, mégsincs sok szívás a Windows hálóval (Novell-el több gond van, Unix-al kevesebb). A legjobb dolog a Windowsban, hogy könnyű rá képzett szakembereket találni, amit a Unixról sajnos nem mondhatsz el. A rendszert olcsó beszerezni (az egyik ügyfelemnek van egy SGI gépe amire csak az Irix került 25000$-ba) és viszonylag olcsó rá a szervíz és a munkaerő a telített piac miatt.

    Tehát megvannak az előnyei és a hátrányai egy Windows hálónak de ahhoz, hogy 100 gép alatt lerohadjon, valami nagyon nagy gondnak kell lenni.