• Yfel
    #15
    Csabi,

    Szerintem nem feltétlenül hibásan működő rendszerek kihasználásáról van szó a legtöbb szoftver esetében. Egyszerűen gyenge az ötlet megvalósítása (pl. kényelmi funkció, hogy az outlook és az outlook express össze van kötve a win32.dll-el, ami lehetővé teszi, hogy a férgeket is terjesszen és ne csak kényelmesen el tudja érni a rendszer által kínált szolgáltatásokat. Mint ahogy te is mondtad, a vírusok egy jol mukodo rendszer atverese, kijatszasa által terjednek.

    Az az igazság, hogy ideje lenne döntést hozni, hogy kényelem vagy biztonság, mert a kettő általában üti egymást (legalábbis szoftverek esetén). A Microsoft levelezőszoftverei az alapoktól kezdve rosszul vannak megtervezve...

    Na mindegy, a mondandóm lényege, hogy mindkét (a szoftverekkel és a sínpárokkal) kapcsolatos példában a rendszert egy rosszul átgondolt biztonsági stratégiával fejlesztett megoldáson keresztül lehet megkerülni.

    Persze ott az égető kérdés, hogy mennyi használhatóságot vagy hajlandó feláldozni a biztonságért. Nekem a munkahelyemen pl nagyon nagy szükségem van az Outlook rengeteg szolgáltatására és inkább a kényelem mint a biztonság (persze ott bennem van az is, hogy ha vírust kapok az nem az én bajom); itthon pont fordítva áll a helyzet.

    Na befejezem mert már kicsit hosszúra nyúlt.