Mi lesz veled Philos Labs?
  • artschi
    #1
    "A Budapest Business Journal lehozott egy cikket a Philos helyzetével kapcsolatban...
    A cég megalakult, elkészítették a Theocracy-t, ami itthon és külföldön is nagy sikert (sic!) aratott.
    Az ABN Amro 1.5 millió dollárnyi összeget pumpált a cégbe.
    A Philosnak állítólag problémái adódtak a két új projektjével - Imperium Galactica III és Escape from Alcatraz - kapcsolatban, így kénytelenek elhalasztani mindkét projekt megjelenését.
    Mindkét játéknak múlt év végén vagy ezév elején kellett volna piacra kerülniük. A tervezett eladási példányszám 100 000 darab volt mindkét projekt esetében.
    Vámosi Zsolt (Elf) szerint technikai okok gátolták meg a játékok piacra lépését. Elmondása alapján újból összeültek a legnagyobb német kiadóval (CDV), hogy ezév karácsonyára élvezhessük a játékok nyújtotta örömöket.
    Mostantól nagyobb kockázati sávba ugrott át a tőke befektetés.
    Arra számítottunk, hogy a Philos gyorsabb ütemben nő és még 2001-ben megkezdik a két termék forgalmazását, mondta Geszti András az ABM Amro Band embere...
    Elf szerint a technológia, míg Geszti véleménye alapján a kulcspozicíót betöltő fejlesztők cégtől való távozása miatt állt elő a kritikus helyzet.
    Megpróbáljuk a két oldalt közelebb hozni egymáshoz, elvégre a személyes ellentétek nem tesznek jót a cégnek, mondta Geszti.
    Elf szerint a problémát új alkalmazottak bevonásával, némi létszám csökkentéssel és a fejlesztőkkel való alvállalkozói viszony kialakításával próbálják megoldani. Ez utóbbi állítólag stimulálná a stábot... Valamint hozzátette, hogy az ABN Amro is beszállt a CDV-vel való tárgyalásokba.
    Túl korai lenne a Philost magára hagyni, mivel még nem termelt profitot, mondta Geszti.

    Röviden ennyi..."

    Eddig az idézet. Én nagyra tartom a Philos-t, szinte mindegyik játékukkal játszottam. De most ezek után mi lesz?