Megszűnik a 150,-Ft-os kedvezmény július 1-től
  • lacibacsi
    #14
    Eddig modemes hozzáférésem volt, otthon csomaggal. Így egy hónapban az internet költségem kijött 9000 Ft-ból úgy, hogy minden éjjel este 8-tól reggel 6-ig rajta voltam a hálón.

    Nos ez az állapot tart még vagy két hónapot, mert a magasabb költségeket már nem fogom tudni kitermelni havi 60 nettóból.

    Szerintem ezzel sokan lesznek így, aminek az lesz a következménye, hogy a Matáv (és az Axelero) kap egy nagy hidegzuhanyt, amikor az internetezok egy jelentos része visszamondja elofizetését.

    No igen, mondhatnánk, hogy nyergeljünk ADSL-re. Oszintén megmondom: én már alig várom, hogy ADSL-hez jussak, de ahogy elnézem arra még várhatunk egy darabig. Még Budapest nagy részén sincs kiépítve a szolgáltatás, én meg egy vidéki városban élek...

    A 60 órás kedvezményes hozzáférést meg aztán végképp nem értem. Mi is ebben a jó nekünk? Azt hiszem, hogy semmi.

    Ha a Matáv ezt a lépést megteszi, akkor bizony barátaim nagy lépést teszünk visszafelé az eurokomform információs társadalom fogalmától.

    Három dolog még élteti bennem a reményt afelé, hogy mégsem jön el a "vég".

    1. A Matáv és/vagy az Axelero kidolgoznak egy olyan rendszert, melyben az edigi kedvezmények valamilyen formában visszajönnek hozzánk felhasználókhoz. (Ebben nem bízhatunk nagyon, mert akkor mi az üzlet nekik?)

    2. Hamarosan lesz mindenhol ahol igény van rá ADSL szolgáltatás. (Bocsi, de bilibe lógott a kezem)

    3. Az új kormányunk véghezviszi az ezzel kapcsolatos ígéreteit, s mindenkinek olcsó internet hozzáférést biztosít, akár oly módon is, hogy állami pénzekbol fizeti a Matáv veszteségeit. (Talán még ez a leg reálisabb)

    Várjunk hát türelemmel, a következo két hónap remélem meghozza azokat a döntéseket, amik az eddigi viszonylag konszolidált állapotokat fenn tudják tartani.

    Üdv!

    lacibacsi