Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás

- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.

1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.



SG.hu Discord (2021.10.11)
  • mégvadabbdisznó
    #378396
    Nem lep meg. Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg is használnak rovar összetevőket az élelmiszerekben. Arra próbáltam utalni, hogy a jövőben exponenciálisan nőni fog ennek felhasználása. A 10 ezer tonna éves rovarfehérje-termelés pár év alatt felmehet 500 ezer tonnára a jelen becslések szerint.

    Azt, hogy az EU mit hagy jóvá szerintem hagyjuk, eddig is magasról tettek a társadalom egészének egészségügyi állapotára, amit azt az egyik lentebbi komment el is árulja. Mindig is az olcsó, egészségtelen szeméttel tömtek minket. Ők legfeljebb akkor fognak neked egészséges ételt kínálni, ha úgy éri meg nekik anyagilag, de a profitszempontjaik mindig is felette fognak állni annak, hogy a te gyomrodnak mi felel meg a legjobban. És ebből következnek a rovartenyésztéssel kapcsolatos problémák is, mert az egy dolog, hogy egy adott rovar emberi fogyasztásra alkalmas. Az előállítás módja az igazi kérdés, a tenyésztés körülményei, meg az, hogy mennyire veszik komolyan a biztonságot, főleg ha tömegtermelnek.

    Pl. ha a rovarokat elégtelen higiéniai körülmények között termesztik, akkor patogén baktériumok, gombák és élősködők fertőzhetik meg őket, majd így az ezeket elfogyasztó embereket. Azt sem tudhatjuk előre, hogy mi történne ökológiai szinten, ha tömeges mértékben kezdenénk rovarokat termeszteni, vagy ipari céllal a környezetükben nem honos rovarokat telepítenénk be egyes tájegységekre. Főleg, ha olyan mértékben történne a termelés, mint amiről a szakemberek jósolnak.

    A lényeg, hogy a rovarevés okozta biológiai vagy kémiai szennyezés miatt bekövetkező lehetséges veszélyek nagyban függenek a termelési, betakarítási és feldolgozási technikáktól is. Én pedig nem vagyok túl optimista, ha a korábbi tapasztalatokat veszem alapul, meg belenézek mondjuk a Nébih élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos statisztikáiba.

    Ráadásul akinél a rákfélék, kagylók allergiás reakciókat produkálnak, azoknak a rovarok sem javasoltak fogyasztásra a viszonylag hasonló fehérjeszerkezet miatt. Szóval nem "Soros"-ozni kéne, meg az "egybites propaganda" szövegeket fújni, hanem mögé nézni a soroknak, hogy mi miatt vannak az aggályok valójában.