Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
#364837
Mérték a lényeg szerintem, mindenből lehet enni, de csak módjával.
Alapegységnek az étel természetes formája szerintem jó kiindulási pont.
Pl legurítasz 1liter 100% almalét, ami ha finom lefolyik gyorsan, de ha azt mondom egyél meg 1,5kg almát amiből készül már nem lenne mindenki annyira lelkes.
Ilyen a tej és az abból készült dolgok is túró, tejföl, sajt..ect
Ha innen nézzük a feldogozott ételeket mindjárt másképp fest a kép, és ezekből a koncentrált dolgokból csak módjával kell fogyasztani, pl a kristálycukor is az, 7kg cukorrépából lesz 1kg.
Régi öregek falun sokat mozogtak a fizikai munkák miatt, ez biztos jót tett a vér keringésnek és mivel hűtő sem volt ezért csak "lábról" tudtak levágni friss húsnak valót év közben és ezen felül maradt a téli füstölt, zsírba sütött hús, esetleg jégveremből.
A mindennapi hús evés az luxusnak számított volna, heti egyszer volt vasárnap hús amiből esetleg hétfőre is maradt.
Pedig földeket műveltek, lett volna takarmány,de ahogy Dzsini is írja, ők is látták mennyi sok takarmányt megeszik egy állat míg vágás érett lesz, és mennyi meló van magával az állattal és annak bekészíteni a télire valót minden nap.
Ennyi bőven elég hozzá, hogy ne legyen a kerítés is kolbászból.
"
Heti rendje volt az elkészített ételeknek.
-Hétfő: a vasárnapi maradékot fogyasztották el, esetleg krumplilevest kifőtt tésztával
-Kedd: Daragaluska-leves, kifőtt tészta (darás, mákos, lekváros), főzelék, paradicsomos káposzta
-Szerda: Bableves, palacsinta, bukta (egyéb kelt tészta), rétes, sterc, kukoricaprósza
-Csütörtök: Főzeléknap (borsó, bab, káposzta, krumpli) főtt füstölt oldalassal, vagy főtt füstölt sonkával
-Péntek: Tésztanap, hasonlóan a szerdához, tejfölös bableves, kelt tészták, pék kifli, bukta
-Szombat: Stercnap (krumplis, lisztes, dara) aludttejjel, paradicsomos leves, szilvás gombóc
-Vasárnap: Tyúkhúsleves, a leveshúshoz zsemlemártás "Semmekre" .
Sült hús főtt krumplival. Disznóöléskor a húst nagyobb mennyiségben megsütötték, vindőben egymás fölé rakva zsírban tartósították. A vindő tetejére is zsírt tettek lezárásképpen. Ebből a sült húsból olvasztottak ki adagonként a vasárnapi ebédhez. Dinsztelt vagy savanyú káposzta került még az asztalra, és édességnek különböző ízű kalács, esetleg kuglóf."
forrás
Manapság ez a nonstop húskínálat az üzletekben igen erőforrás pazarló.
Itt is feszegetik a húselőállítás energiaigényességét.
Cowspiracy
videó
Utoljára szerkesztette: ximix, 2018.12.22. 00:04:08