Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
Pio #246479 Írjuk fel, hogy egy nap alatt mi hányad részét végzi el a munkának:
1. a két gép együtt az egynegyedét:
x+y=1/4
2. a másik (ezt vegyük előre) valamennyi nap alatt végez:
a*y=1
tehát egy nap alatt 1/valamennyit dolgozik:
y=1/a
3. az egyik gépnek még hat nap kell a másik gép idején felül:
a*x+6*x=1
Itt is fejezzük ki x-et:
x=1/(a+6)
Helyettesítsük vissza a 2-est és a 3-ast az elsőbe:
1/(a+6)+1/a=1/4
Oldjuk meg az egyenletet, ezt nem részletezném:
a1=-4
a2=6
a-4 nyilván nem jó, hisz nyilván nem negatív napot dolgoztak, visszahelyettesítéssel kijön, hogy 6, illetve 12 napig tart nekik a meló önállóan.
Amúgy szerintem sokkal nagyobb dicsőség ehhez hasonló "trükkös" feladatokat megoldani tudni, ami valami ötletet is vár, mint mondjuk deriválni. :)
Az integrálás más tészta, abban már vannak mókás dolgok.
Ne értsd rosszul, nem a személyed ellen írtam, csak úgy általánosságban, a matematika többek közt pont attól szép, hogy szó sincs arról, hogy "ha én már tudom X dolgot, akkor Y már elavult, dedós, nem ereszkedek le a szintjére", bármilyen témakör tud nehézséget okozni még a legnagyobb koponyáknak is.