• Darius
    #40
    Ezt a nagy baromságot!!
    1. Senkinek sincs szüksége arra a sok CO2-re, nem is lehet mit csinálni vele... Mondok egy példát: Amerikában a felszínre hoznak olyan földgázt aminek 40%-a CO2. Ugye ez nem ég szal a földgázt feldusitjak 98%-ra kb. es kinyernek több millio m3 egész tiszta CO2-t mellőle. Mégis a kutyának sem kell ez a sok tiszta CO2, megy egyenesen a levegőbe.
    2. Ez az egész amugy sem érheti meg energetikailag. Mert ugye ha a kijövő CO2-t megkötjük oltottmésszel Ca(OH)2-vel keletkezik a mészkő CaCO3. Na, hogy ezt az anyagot ujra fel tudjuk használni (visszavezetni a folyamatba) fel kell belőle szabadítani a CO2-t. Ez a mészégetés, ami nagyon energiaigényes dolog. Tehát az energia jó részét amit az a folyamat termelt amiben a CO2 keletkezett (pl. erőmű) ez el is viszi. Na és akkor utána be kell oltani a meszet (CaO+H2O=Ca(OH)2)és mehet vissza megkötni az ujabb CO2-t..
    Na és akkor alig maradt energiánk viszont van egy csomó CO2-nk amivel nem tudunk mit csinálni csak a levegőbe kiengedni :)
    Ja amúgy semmi új nincs az egészben, ezt a folyamatot használják az SO2 megkötésére is a füstgázmosókban csak akkor gipsz keletkezik amit lerakokba vsznek mert eladni azt sem lehet.
    Csak persze CO2 megkötésére nem alkalmas mert kb. 100x annyi keletkezik mint SO2