Melyiket érdemes venni?
  • Borg
    #11
    Akinek van idege szenvedni radeon 8500 beállitásával, az vegyen azt, mert jobb, ha egyszer összehoztad.
    Kb 8 restart pl egy driver ujrainstallálás stb..

    Amugy játékokban nem bugos a grafika, mindössze eléggé ingadozó a teljesitmény. Van hogy magasan veri a Gef3mat, mint ahogy azt a legtöbb radeonos mondja, de az igazság sajnos az hogy csak az esetek 50-60%ában haladja csak meg a teljesitményét...
    Pl ott a CS (és mindne egyéb OpenGL gama) ami Gef2GTSen kitolt 99FPSt, az R8500on csak MAX 99FPSt tol ki, viszont néha lemegy 60FPSre is, driver bugok miatt. Ezek a bugok azonban a kinézetet nem befolyásolják, de az kétlem hogy bármi számottevő különbség lenne a két zsuga képminösége között.
    Amugy meg az én R8500amon pl a 2D felületen windowsYPben van 1 bug, és nem 3Dben, ott nemnagyon látni, nem többet mint gef3mon.

    Szóval nem kell bedőlni annak, hogy R8500képe annyira sokkal szebb, ezt csak tudatlan emberek mondják, akiket egyrészt az téveszt meg, hogy a radeon texturái sötétebbek, igy jobban kijönnek a szinei (de persze ezt is lehet elönynek tekinteni...).
    Meg tény, hogy DVD, meg tvoutoláshoz jobb a RAdeon, a rage theater chip miatt, mint gef3, de ez sokaknak nem számit, szal nem mérvadó.

    Az egyetlen komoly dolog ami R8500 mellett szól, az az ára. 43ér kb már lehet LE radeon8500at kapni, ami kis tuningal egy szinten megy a sima R8500al, és igy mondjuk ugy hogy egy 99%os gef3Ti500at kaptál. Ti200nál meg egyértelműen jobb, ha OpenGLt nem nézzük, mert bizony ott néha botrányos a teljesitmény, talán egyedül quake engine amit szeret ilyen APIval..

    Magyarul ha sok pénzed van, és nem szeretsz szenvedni a driverekkel, nincsenek kötél idegeid, és nem akarsz arra várni, hogy egyszer majd jó kártya lesz belőle, ami veri az összes Ti500at magasan, a driverei miatt, akkor egyértelműen Gef3Ti500at vegyél.

    R8500hoz kötél idegek kellenek, és sok sok türelem, hogy kivárd mire olyan driverei lesznek amikkel tényleg veri a gef3mat, mert sajnos most még egyátalán nem ez a helyzet. Persze olcsóbb, jóval, és a jövöre nézve meg mindenképp időtállóbb befektetés mint gef3, mert sokkal több potenciál van benne, mint az nvidiában. Csak a drivereket győzze kivárni az ember.
    Az meg hogy 2-3 hetente uj driver jön ki, béta vagy hivatalos, az parasztvakitás, mert az egyes driver reviziok közözz általában olyan kicsi az eltérés, hogy szinte felesleges felszenvedni a gépre.

    Amit 3Dmark2001SEben teljesit a Radeon8500, az meg megint csak parasztvakitás, akinek erre kell, vegyen ilyent, de sajnos ez a teljesitmény nem látható viszont a játékokban.
    Szóval ember legyen a talpán aki Radeont vesz, de egyszer majd talán kifizetődik, hogy idegroncs leszek tőle, csak ebben bizok én is. Majd talán egy fél év mulva, már olyan driverei lesznek, amikkel veri a gef3mat, ami akkorra meg belépő szintű kártya lesz..
    ehh:)