• mbmc137
    #41
    A kvantum nem a fényrészecske. Az a foton.(foton formában akkor van a fény, ha pl. becsapódik, utazáskor hullámformában van) A kvantum a legkisebb energiaegység. Egy kvantumnál kisebb energiát nem lehet valaminek továbbadni.(az értékét hívják Planck állandónak - 6,63x10^-34 Jxs)

    Amúgy a fénysebesség furcsaságaihoz visszatérve: az idő lelassul, fénysebességet elérő tömeg nélküli részecskék számára végtelenül lelassul, tehát végtelenül kevés idő alatt képesek végtelenül nagy távolságot megtenni. És ha nem is végtelent, de azt egy tömeggel rendelkező részecske(vagy test, űrhajó, bármi) is meg tudja tenni, hogy kozmikus távolságokat tegyen meg másodpercek alatt(persze csak az ő szemszögéből nézve), mivel a fénysebességet nem kell ehez elérni, elég ha 99,99999%-ot teljesít. Így megnő a tömege, de egy szintnél tovább nem növekszik, mivel már felesleges gyorsítani. Egyszerűbben fogalmazva: a fénysebesség egyre jobban való megközelítésével azt tudjuk szabályozni, hogy hány fényévnyi utat tegyünk meg meghatározott idő alatt. (És ez a relativitáselmélet zsenialitása: az idő mindenki számára ugyanúgy telik, csak egymáshoz viszonyítva telnek változó ütemben.)

    Ezzel az időlassulással, meg távolságrövidüléssel(ráadásul az is megrövidül, így még a távolság is rövidebb lesz --> még kevesebb idő kell az utazáshoz)tehát az utazás unalmasságát lehet elkerülni(jó is lenne 800000 évig utazni)

    Amit írtam az persze nem gyakorlati dolog, nem véletlenül hívják relativitásELMÉLETNEK.