• D3t0nat0r
    "Már írtam végtelennel miért nem lehet menni. A fénysebesség 50%-ával sem fogunk tudni menni, mert:
    1.Rengeteg üzemanyag kellene ahhoz, hogy ezt elérjük.
    2. A sok üzemanyagnak nagy a tömege, ezért felszállásnál el kellene "pazarolni" az üzemanyag felét.
    3. Nem berszélve a kozmikus portól, amitőől a nagy sebességben a súrlódás miatt az űrhajó elégne.
    4. Vagy roszabb esetben az űrhajó egy bolygóba csapódna."

Ha "csak" ezek miatt nem lehet ilyen gyorsan menni, akkor ez 50 éven belül meg lesz oldva szerintem!
    Már a Marsra sem üzemanyag meghajtású űrhajóval akarnak menni. A jelenleg legelfogadottabb alternatíva az atommeghajtású űrhajó, de már fejlesztik az antianyaggal működő hajtóművet is(még nagyon kezdeti stádiumban van a kutatás, jó ha 30-40 év múlva lesz belőle valami).

A súrlódást nem tudom hogy lehetne leküzdeni, de ennyi év múlva csak felfedeznek valami bivalyerős anyagot, ami kibírná, nem?

A bolygóba becsapódás elhárítását pedig már minden Scifi játékban, filmben megoldották :) Egyszerűen fel fogják térképezni az űrt. És a már feltérképezett részeken belül lehet majd ekkora sebességgel közlekedni.