Sound Blaster Audigy Vs. Windows XP.
-
Ohh, valami okos ember aki behatóbban ért a Creative kártyákhoz az segítsen már rajtam. Volt egy szar Audigy SE-m ami leégett, és most valami normálisat akarok intézni helyette (volt még rá garancia, ráfizetek...)
Olyan kártya kéne ami a lehető legjobb Creative nyáktákolmány, de nincs hozzá előlapi panel meg ilyen távirányítós buziságok hogy 2X annyiba kerüljön amit úgyse használnék semmire.
Ezzel ugye az X-fi sorozat kilőve, mert az Xtrem music se épp olcsó, bár még fizethető lenne, viszont nincs rajta X-ram, csak az előlapi paneles Fatalitin, az meg ugye nekem nem kell... (meg már kurva drága is)
MEgörültem hogy egész jó árban van az Audigy 4 OME és azt mondtam olyat jó lesz helyette (bár a garanciázás miatt még vagy 1 hetem van eldönteni), de most kicsit ráolvastam a témára és láttam hogy az Audigy 4 OEM csak egy szoftveresen feljavított Audigy 2 Value. Tehát a 4-es sorozatból sincs igazi funkcionális kártya amihez nem járna előlapi panel ami ne drágítaná túl (akkor már inkább vennék még 1-2 ezerrel többért X-fi Extrem musicot mintsem au4-et külső panellal). Ezután lenne még alternatíva az Audigy 2 Zs, merthát ugye hardveresen is jobb mint az Audigy 2 Value (több cucc van rajta, látszik hogy több anyagot nyomtak bele, nem spóroltak úgy -aranyozott csatik) nincs előlapi panel, stb. Viszont a Creative.com az Au 4-eknél reklámozza hogy kevesebb CPU-t játék alatt, nameg az Au2 ZS gári driverrel EAX3-as (updatevel 4-es), az Au4 meg EAX4-es. KI tudja hogy magával a hardverrel csináltak-e valamit Au2 Valuehez képes mikor Au4 OEM-ként adják el hogy tényleg jobban vigye a játékokat. Illetve ez igaz drivereknél is, hisz ha marketingcélból így akarja a cég akkor úgy írják meg a drivert hogy ha Au4 OEM-et lát ami hardveresen akár gyengébb mint az Au2 Zs akkor is az előbbi fog szebben muzsikálni és kevesebb CPU-t enni. Nameg nem igaz hogy semmi nem változott Au2 valuehez képest, mert más a jel-zaj viszony ism az meg ha ugyanazt a nyákot használják anyagi spórlásból, de a leglényegesebb chipek, mint a DAC, ADC (vagy mi :D) és azok amik a kódolást kezelik ki lettek cserélve akkor mégis az U4 a jobb hardver.
Összegezve: Játékokhoz, Mp3-khoz és AC3-as filmekhez a drágább, de picit hardveresen is izmosabb(nak tűnő) Audigy 2 Zs, vagy a szoftverensen alaposabban is megtámogatott és olcsóbb Audigy 4 OEM?