Szerintem ez az integralas ahhoz hasonlitahato, mint hogy ha veszel egy autot, akkro ahoz adnak 4 kereket, kormananyt, lampakat, karpitot, tetot... ha kell extrakent legkondit, radiot, legzsakot stb. Igy van ez windowsal is adnak hozza csomo dolgot melyket ha akarod hasznalod ha akarod nem... az autoba sem tudod "uninstalalni" a legzsakot vagy legkondit, de rakhatsz uj kereketket, vagy mas fenyszorokat ra nemde? - szoval a valasztas tobbe - kevesbe szabad, ha meg ennyire nem tetszik valami a windows komponensek kozott (az elozoleg emlitett sys file "gerjesztsevel") lazan kiszedheted ami nem tetszik es tedd fel ami szerinted jobb.
Az elozo profi amator: egy laikus nem fog feltenni uj legkondit, uj radiot vagy mas hangszorokat az autoba, aki meg ert hozza az meg amugy is csereli ami neki nemtetszik vagy jobb kell.
Netcapa opera mozilla: szerintem hasznalja mindenki egeszseggel, van amelyik jobb van amelyik nem. Erre viszont az a pelda jutott eszembe, hogy ha az autosok 95% az ut jobb oldalan megy, es te meg elkezdesz menni a bal oldalon, akkor nem biztos hogy ott nyitnak neked egy uj savot (erts: csak a profi webtervezessel foglalkozo cegek foglalkoznak mar kulonbozo bongeszore valo optimalizalassal)... bar az is igaz, hogy ha mas bogeszot hasznalsz meg nem fogsz tomegszerencsetlenseget okozni...
Linuxrol meg annyit, hogy kivallo oprendszer... de elsosorban kis- vagy kozepoespenzu szerver tulajoknak... szerverek solarisnal, unixnal, freebsd-nel kezdodnek. Linux szerintem sem alkalmas szamtalan dologra, az eddig hasznalt es bevalt szoftverek haiyna amitt (elsosorban grafikai, dtp stb cuccokra gondolok, hisz en ezekben erzem a hianyt ebben az esetben).