• Close
    Figyu Johann. Ha azok az oprendszerek amikről beszélsz tényleg olyan jók, mint állítod és minden pc-n elfutnak, akkor azt mondom, hogy rúgják ki a marketingesüket, hogy még nem azokat használják az otthoni pc-k minimum 50 %-án.

De itt nem a marketingesekkel akad probléma, hanem az oprendszerekkel.

Azt mondod Mac? Azt mondom, hogy nincs rá az embereknek 500.000 - 1.000.000 Ft-juk. Erről a részéről ennyit a dolognak.

A pc-s oprendszerekről meg már leírtam a véleményem. A MS windows termékei valahogy mindig megpróbáltak - és lássuk be, sikerrel - többek lenni, mint más oprendszerek. Beléjük van integrálva egy csomó olyan segédeszköz - kezdve az explorerrel és eljutva mondjuk a MediaPlayer-ig - amik lássuk be, hasznos dolgok egy átlagember számára, főleg ha az az átlagember nem egy profi számítástechnikus, aki tudja, hogy miket és hogyan állítson be, hogy minden jól működjön. A MS ezt nagyjából megoldotta. Az ürge berakja a CD-t a gépbe, beír egy-két adatot és a windows voi'la, feltelepedett. De ez még nem elég, mert használni is tudja azt különféle extra beállítások nélkül.

Személy szerint azt tudom mondani, hogy 8 hónapja feltelepítettem az XP-t a gépemre. Fogtam, beraktam a cd-t, és ahogy az előbb írtam, feltelepedett. A feltelepedés utáni indításkor már - minden egyéb beállítás nélkül - tudtam használni az internetet. Egyszerűen indítottam az explorert és kész. Ott volt minden. Ez mellett - szó szerint értsd amit most mondok - egyetlen egy fagyásom nem volt nyolc hónap alatt! Stabil mint az állat az XP és ami fő... lehet vele dolgozni.

Ami meg az explorert illeti, hát azt kell mondanom, hogy pl. a webdesignerek utálják a netcápát, mert nem ismeri fel azokat a stílusokat, amiket az explorer simán lekezel. Egy csomót kell vele baszakodni, mire megfelelő lesz netcápa alatt is. Így ez miatt sokan nem is foglalkoznak a netcápás lekezelésekkel, hanem szarnak rá. :)