Kedvenc ételeid elkészítése
  • Gabesz amd64
    #37
    azt csináltam a vizsgámon! legjobb halkaja,amúgy nemszeretem a halat

    persze,hogy lehet másmilyen halból is annál csak finomabb lehet!
    szóval a megtisztitott filékre(kb 3cm-esekre) vágott halat beírdalod(remélem érted mi az az írdalás),úgy hogy a szálkák ropogjanak.így eléred azt hogy a szálkák "összetörjenek".Szépen vágsz hosszú csikokra szalonnát.A felcsikozott szalonnát beleileszted a halhúsba azaz "irdalásba".Majd a szalonnával tűzdelt pontyszeleteket fűszerezed(bors vagy veszel a boltba halfüszert) majd sózod.Ezután lisztbe mártod és lassan alacsony hőmérsékletű zsíradékban félig elősütöd(addig míg szép piros nem lesz).

    Kell készítened egy tartalmas hallét(halcsontok,halfej,halfarok,és az uszonyaiból).azt sok v.hagymával főzzed úgy mintha a halászlét készítenéd.Majd leszűröd és meghinted fűszerpaprikával.várd meg míg a fűszerpaprika feloldodik és utána tejfölös habarással sűrűtsed be.Ez lesz a paprikás mártás.

    Szeletekre vágott v.hagymát zsírban piritsd meg.majd a krumplit héjjában főzd meg,karikára vágod utána azt is megpiritod kevés zsírban.Karikára vágott paprika és paradicsom is kell.
    most jön a rétegezés:
    magas peremű tepsit vagy valami tűzálló edényt zsírozd ki.Először a krumplit majd a vöröshagymát,paprikát és a paradicsomt,ha nincs lecsó is megteszi, utána pedig az elősütött pontyszeleteket.
    És ezt az egészet buritsd le a paprikásmártással.
    ezt lassan sűtöben készre sütöd.

    nya nagyábol ennyi ha valami nem világos kérdezz csak bátran