Kedvenc ételeid elkészítése
-
#37 azt csináltam a vizsgámon! legjobb halkaja,amúgy nemszeretem a halat
persze,hogy lehet másmilyen halból is annál csak finomabb lehet!
szóval a megtisztitott filékre(kb 3cm-esekre) vágott halat beírdalod(remélem érted mi az az írdalás),úgy hogy a szálkák ropogjanak.így eléred azt hogy a szálkák "összetörjenek".Szépen vágsz hosszú csikokra szalonnát.A felcsikozott szalonnát beleileszted a halhúsba azaz "irdalásba".Majd a szalonnával tűzdelt pontyszeleteket fűszerezed(bors vagy veszel a boltba halfüszert) majd sózod.Ezután lisztbe mártod és lassan alacsony hőmérsékletű zsíradékban félig elősütöd(addig míg szép piros nem lesz).
Kell készítened egy tartalmas hallét(halcsontok,halfej,halfarok,és az uszonyaiból).azt sok v.hagymával főzzed úgy mintha a halászlét készítenéd.Majd leszűröd és meghinted fűszerpaprikával.várd meg míg a fűszerpaprika feloldodik és utána tejfölös habarással sűrűtsed be.Ez lesz a paprikás mártás.
Szeletekre vágott v.hagymát zsírban piritsd meg.majd a krumplit héjjában főzd meg,karikára vágod utána azt is megpiritod kevés zsírban.Karikára vágott paprika és paradicsom is kell.
most jön a rétegezés:
magas peremű tepsit vagy valami tűzálló edényt zsírozd ki.Először a krumplit majd a vöröshagymát,paprikát és a paradicsomt,ha nincs lecsó is megteszi, utána pedig az elősütött pontyszeleteket.
És ezt az egészet buritsd le a paprikásmártással.
ezt lassan sűtöben készre sütöd.
nya nagyábol ennyi ha valami nem világos kérdezz csak bátran