A Matav meg Bek.....ja
  • shabba
    #33
    Rincewind:

    Azért az hogy mindenütt van kábelTV közel sem igaz, ahol meg van annak jó ha 10% alkalmas net szolgáltatásra, annak meg jó ha 20%-án szolgáltatnak is. Szóval egy kicsit rózsaszínben látod a világot. A kábelnet szolgáltatás egyébként sem egységes, kinet mit nyújt a szolgáltatója annyival tud tölteni pl. Axe,Chello(512/128kbps), TvNet(2/2Mbps) és van ahol nincs korlát és annyivel jön ami a csövön kifér (50/10Mbps a kábelmodem határa).

    Az sem igaz hogy ahol összegyűlik elég ember ott fognak szolgáltatni. A területbirtokosok(pl. nállunk a fatáv) jegelik azokat a területeket ahol kizárólagosságot élveznek és semmilyen konkurencia megjelenésére nem számíthatnak(pl. mi III.kerület optikai rész), és helyette a versenyterületeken próbálnak előfizetőket szereznki a konkurenci orra elől, amíg nem késő. Velünk meg ráérnek foglalkozni 5-6 év múlva ha a többi területen végeztek, addig itt úgy sem történik semmi. Pl. én is egy 3-4ezer családos ltp.-en lakom még sem hajlandó a fatávkábel csillagpontosítani, pedig az Axelero már egy éve hitegetett a kábelnet lehetőségével, persze idővel kiderült hogy ebből semmi nem igaz és nem is lesz igaz. :( ADSL-el is hitegetett a fatáv, de persze ott is visszalépett, mert gazdaságosabb bekötni más területet mint az optikára költeni. Egyébként a III. kerület torony magasan(2-3x) veri az összes kerületet szélessávú internet igénylésben, ezt maga a fatáv és az Axelero is elismeri, de semmit nem tesznek hogy ezen a helyzeten valami is változzon. Pedig hidd ez nem egy "szegény ember" kerület.

    A másik véglet ha mégis hajlandóak megcsinálni az új csillagpontost, amin lehetne nyetet szolgáltatni. Furcsa módon a ltp. melletti kertesházas területet(Csillaghegy) megérte megcsinálni. Persze ott is a mézesmadzag a kábelnet volt. Amikor bekötötték a csillagpontost, és a fatávkábel megkapta a havi 3000-et a kábelTV után, már nem tulajdonított fontos szereper a kábelnetnek, elvégre az ő pénze megvan. Az emberek meg pofáraestek, mert fizethetnek sokat, de net nem lesz. Legalábbis decemberre igérték nekik, aztán most II. félévben talán lesz igéret van, juniusban meg gondolom benyögik hogy majd a 2003-ban és így tovább.

    Nem értem egyébként az ISP-k és "vonal" szolgáltatók magatartását, sok helyen az emberek tömött sorokban állnak, hogy megtakarított pénzükből súltos havi ezreke-tízezreket rájuk áldozzanak, erre ők úgy tesznek mintha nem is ebből élnének, és nem hajlandók szolgáltatni. De ne csodálkozzunk, elvégre Magyarországon élünk, mit is várhatnánk. Itt nincs versenypiac, senkinek nincs mitől félnie, hogy bármit elvesznek tőle. Az "Ej ráérünk arra még" magatartás nem jár piaci hátránnyal.

    Bocs ha hosszú voltam, de remélem volt benne tanulság milyen is a kábelnet kis hazánban.

    Ps. Ha Budapesten valaki olyan helyen lakik ahol se ADSL-t, se kábelnetet nem hajlandók a szolgáltatók nyújtani, annak ajánlom azt a linket, én most itt próbálkozom. Mikrohullámú kábelnet. Igaz még elég friss szolgáltatás, de remélem beválik, és egyszer én is élvezhetem a szélessávú net örömeit.
    http://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=9&t=000142

    Csá, Shabba Rulez