alibaba #4 én a tranyók számának növekedését hosszú távon értettem, nem a throughbred-re, mert azt nyilván adhatják olcsóbban is, de nem fogják.
fotel:
a 2.2 Ghz-ews P4 72Wot nyom, a 2100+os 1.73 Ghz-s athlon XP, ami mellesleg gyorsabb is, csak 68Wot... ennyi volt az intel előnye. azok a 2.2 Ghz-es Throughbredek is sima FOP32vel mentek.
az XPk pedig valószínűleg ugy mennek, mint a P4esek majd... ha veszel 1 1.6os P4et, akkor ugyan azt veszed, mintha 2.2-est vennél, mert ugyan az a stepping. csak fel kell vinni az FSBt.(kissé komplikáltabban is lehet, ha nagyágyú rendszert akarsz olcsón) valószínűleg a 2800++os, azaz 2.2 Ghz-es athlon XP sokára jön majd csak(pár hónap) de a throughbred-magos cumók sorozatgyártása napok kérdése, onnantól 1-2 hónap, és boltban is kaphatók. sztem nem fohg az AMD kiadni azonnal 2800+os modelt is mondjuk kiadja a 2200+tól a 2500+ig a procikat, és te otthon a 2200+ból csinálhatsz madadnak DDR333-memóriával, meg DDR333 támogatású chipsettel(mert ezek általában 166 Mhz-en is mennek) 2800+os gépet, vagy esetleg mégtöbbet, mert ez még nem volt végleges mag...
alibaba:
igazad van. az AMDk már legyalább annyira stabilak, mint az intel rendszerek, semmi gond sincs velül, de ha mission criticla stuffról van szó, akkor még az alulhajtott(pl. 900 Mhz Xeon 666on) IBM Mission critical elnevezésű szerveren is eléggé sokat töprengenék, és inkább lehet, hogy UNIXot választanék... ebben a szegmensben az intel és az IBM név együtt nem elég mindenre... az AMD mellet pedig még az IBM sincs ott... persze ha minden jó, akkor a SUN hamarosan ottlehet, és az kiváltja mindkettőt:D