• mir
    #77
    fOTEL:
    A 64bit nem kihasználatlan, pont ott van, ahol annak lennie kell(memóriacímzés) és a HAMMERnek közel sem csak a 64bit a legfőbb újítása, ottvan még az int. memóriavezérlő, SSE/SSE2(16 regiszterrel) meg még csomó minden, amitől nagy proci lehet. ezt a 64 bitet nem kell azért túllihegni, ez csak valami olyasmi, mint anno a 386osok. (amikor azok kijöttek, 1985ben, azután még 9!!! évet kellett várni arra, hogy házilag is elterjedt 32bites oprendszer jöjjön ki. és még akkor is csak a félig 32bites szar jött...(ala W95...)
    Enterprise : te még mindíg nem fogtad fel, legalábbis én úgy látom:a M$ hivatalosan is bejelentette az x86-64-es windows fejlesztését. de ha meggondolta volna magát, az sem lenne baj, mert a windows 2000/XP tud 36bites címzést is(ami 64 Gbyte memória) és a HAMMER pedig már értelmesen támogatja a 32bitesnél nagyobb memóriacímeket(nem úgy, mint a Pentium3, és 4, hogy 1 36bites memóriacím lefoglalja az egész 64bites adatbuszt) tehát még ha váletlenül nem lenne új windows, az sem lenne gond.
    ja, és 1 nagyon fontos dolgot kihagytál: az AMd otthoni fronton az utóbbi 3 évben 15%ot hozott fel!!! és ez a tendencia valós, ez van. erre csak 1 lapát lesz, ha még a gépek dobozára rá lehet ragasztani, hogy "64 bits inside" vagy azt, hogy "8th generation 64bits processor for YOU" vagy ilyesmi... ezek scak mégjobban növelni fogják az eladásokat. az AMd eddig sem a szerverpiacból élt, tehát ha esetleg 1 %ot sem tudna szerezni, még akkor sem esne ki semi jöveselme, mert nem költött olyan sokat a SLEDGEHAMMERre, mint az intel az itanium sorozatra. persze az, hogy nem tud részesedést szerezni elég valósztínűtlen. Ugyanis a SUN kijelentette, hogyha PCalapú szervert fog csinálni, akkor is csak az AMD jöhet szóba, az INTEL semmiképp. és a SUN az nagy név...