• mir
    #116
    XXL:
    az intel valóban bemutatott 1 3.5 ghz-s P4et tavaj, csak nitróval ment.
    idén bemutatott 1 3Ghzs- P4et, léghűtéssel... csak mondjuk 2 táp volt a házban, és az egyik csak a 16 ventit táplálta, és az a 16 ventillátor 1 olyan csövön át kapta a levegőt, amelyek feltehetőleg hideg levegőt szolgáltatott neki. bemutatott 1 4Ghz-s P4est is, csak az megint nitrós volt... ennyi az intelről.
    azt nevetségesnek tartom, hogy valaki össze akarja mérni a p4es, és a POWER4est... mondjuk úgy, hogy nem lenne fair... mint 1 Mazda 323 1 F-55össel szemben... lehet, hogy az órajel magasabb, de a power4esnek(nem vagyok benne biztos, nem igazán vagyok PPC szakértő, de mintha ilyesmit olvastam volna) van 8integer, 8 FP, és 2 IF-unitja...(1 magban... és 1 prociban 2 mag van...) ezt még jóindulattal sem nevezném P4 versenyképesnek(2 int, ami effektíve 4, meg 1 FPU, meg 1 MMX, meg 1 SSE... de azok SIMD egységek, kevés dologra lehet igazán jól használni őket) tehát ez nem 1 okos dolog.
    RIVE:
    nem szeretnéklek kritizálni, mert nálam 1 kicwsit sokkal jobban otthonvagy a témában, de az, hogy az órajel adott csíkszélességen csak a pipeline hosszától függ, nekem 1 kicsit durva kijelentésnek tűnik. pl.:
    ITANIUM I 11lépcsővel 833 Mhz
    ITANIUM II(alias McKinly) 7lépcsővel 1.2 Ghz-en kezd... szintén 0.18 mikronon.
    na mind1.
    enterprise : "A Microsoft soha semmit nem fejlesztett bejelentes nelkul, es legallab .5 vagy 1 evel elobb bejelenti a dolgokat, az x86-64 "...
    hát te biztosan nagy M$ fan vagy, ha ekjkora faszságot van képed mindenkinek a képébe hazudni... nem emléxel??? a .NET 3 évig titok volt...