Szerintetek nem időpocsékolás pc/ps2/dreamcast játékokkal órákat játszani?
  • gazdi
    #97
    Úgy látom előtérben kerül itt a kor -- úgy a témafelvetésből, mint a válaszok tagolódásából ez látszik. Nos, én 28 vagyok.
    Nagyon nagy közhelyeket lehetne mondani a vitaindító kérdésre (a "mint minden élvezeti 'cikk', ez is jó de csak mértékkel"-től az "arra van időnk, amire szakítunk"-ig), de az, amiben a nagy többség egyetért, az csak az lehet, hogy ez a kérdés önmagában nem jól definiált (vagy írhatnám 'nem jóldefiniált'-nak azok kedvéért, akik már látták ezt így). Hiszen annak ellenére, hogy sokan igenis időpocsékolásnak tekintjük azt, hogy a képernyőn megjelenő idegen formákra fordítjuk az egeret és kattogtatjuk az egérgombot, és hogy elismeréssel nézünk/hallgatunk meg egy számítógéppel készült filmet/képet/zenét, meggyőződésem szerint mindnyájan átéltük már a fentiek teljes ellentét is. Tehát a komoly, érett felnőttek is képesek számítógépes lövöldözéssel kipihenni napi fáradalmaikat, de a megrögzött "számítógép-őrültek" is tudják élvezni a hagyományos (nevezzük analógnak) művészeteket. Nyilván egyik félnek sem ez fogja kitenni szabadideje 90%-át. És itt van érzésem szerint a kapaszkodó; mint mindíg, megint eljutottunk a (megintcsak közhelyes) egyensúly-fogalomhoz. Innen nem folytatom, a magot elhintettük, mindenki folytassa a gondolatmenetet saját meggyőződése szerint.
    És a "bölcselkedés" után saját hátterem: számítógépekkel dolgozok a nap kb 7 órájában. Hazatérve szívesen ülök vissza a számítógép elé, szórakozás, kikapcsolódás céljával. Ez lehet egy megfogható előnnyel nem bíró játék, vagy egy program honosítása, vagy egy öncélú 2D vagy 3D alkotómunka. Viszont ennek nincs elsőbbsége a számítógépmentes elfoglaltságokkal szemben (úszás, biliárd, sörözés vagy egyéb társasági elfoglaltságok).

    Játsszatok tehát, játékosok, de ha szabad, hadd javasoljam, hogy mindíg a magatok kedvéért, a szó szoros értelmében. Játsszatok, ha attól jobban érzitek magatokat, és nincs más, ami bármilyen szempontból kellemesebb, érdekesebb lehet -- nem csak rövidtávon.