• saldi
    #29
    1. Szukseg van ekkora teljesitmenyre, lasd webszerver, adatbazis szerver meg a furtozesekhez a szuperszamitogepekhez.

    2 Nagy ? es ? az intelnek ott a sok folos .18 kapacitas hiszen a procikat mar inkabb .13mal gyartjak. Ha meg mar ezt is elkezdik .13mal gyartani akkor nem is lesz ez olyan nagy es a fogyasztas is csokkenni fog.

    3. A kriptografiai kepessegek elegge fontosak lesznek pillanatokon bellul pl ahogy elterjed az IPv6. A risc processzorok vert izzadnak a titkositassal mert nem tudnak rotalni meg meg egyket bitszintu muveletet olyan gyorsan csinalni a RISC mivoltuk miatt. A distributed.net projectben sem szerepelnek tul szepen. Lattam egy tesztet, ahol az itanium alazta a RISC procikat csak titkositas temaban. Es a Gates gyerek is megmondta hogy a jovoben a windowsok is a titkositasra koncentralnak. Manapsag a nagy titkositassal foglalkozo cegek mar _most_ elkezdtek itaniumra optimalizalni!! Azert az nem semmi, hogy egy joforman alig kaphato platformra alapozzak a jovojuket. Talan nem veletlenul. Par link alatamasztasul :

    http://www.rsasecurity.com/news/pr/000117-4.html
    http://www.covalent.net/company/pressrelease.php?press_id=7
    http://investor.cnet.com/investor/news/newsitem/0-9900-1028-7623366-0.html
    http://investor.cnet.com/investor/news/newsitem/0-9900-1028-7623366-0.html

    Szerintem igen szep jovo ele nez ez a proci, mas kerdes hogy nem a mi gepeinkbe fog kerulni egyenlore. Az x86 architektura gyerekbetegsegeit pedig mar regen le kellett volna vetni, szvsz jol tette az intel, hogy mert egy nem x86 kompatibilis processzort csinalni.