ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Dodo55
    #41183
    Mert annak idején mindkettő kapható volt (több-kevesebb ideig) korrekt áron, eléggé el is terjedtek és mert kb. pont ugyanazt a teljesítményt tudják és az átlagnál igényesebben optimalizált játékokat viszik is szépen a mai napig az említett beállítások mellett. Egyszóval ezek a kártyák tekinthetők jelenleg egyfajta tisztességes áron elérhető mainstream szintnek, egy olyan etalonnak, aminél jobbhoz jelen körülmények között tisztességes áron nem igazán tud hozzájutni aki egy érezhető lépésnyit már frissítene. Mindezekért lenne kézenfekvő kb. ezeknél meghúzni a határt.

    A presetekkel való játékot ki lehetne szűrni arányosított alá-fölé méréssel, ott kibukna, a felbontással pedig elég nehéz játszani (ha meg mégis sikerül rá kitalálni valamit, az pedig járulékosan egy technikai áttörést hozna, ami a fogyasztói oldalon senkinek nem lenne ellenére).

    Viccet félretéve értem én, hogy a piac az úgy működik, hogy keresleg meg kínálat, de azért az, hogy az árak enyhe szelidülése után is kb. 400%-os áremelkedés van a korábbi árszintekhez viszonyítva, miközben a gyártók által közzétett MSRP ezt közel sem tükrözi ilyen mértékben, az nagyon nincs rendben. És úgy gondolom, hogy miután reális választási lehetőség nélkül kénytelenek vagyunk eltűrni a fogyasztói társadalom negatív hatásait, más téren továbbra is maradéktalanul megfizetni az árát, akkor valahol jogos követelni azt, hogy a megszokott kínálat mielőbb helyreálljon, ha annak egyébként fizikai akadálya többé-kevésbé már egyre kevesebb van. Tudom, vannak az élet más területein is ennél nagyobb bajok is épp még, de akkor sem szép ekkorát nyerészkedni a jó dolgú gamereken, mert egy idő után átlép egy bizonyos ingerküszöböt (mondjuk dolgozó emberként annyira nem is tudom mennyire jó dolgomban játszok, amikor általában úgy szoktam magamra erőszakolni, hogy mostmár kell valami kikapcsolódás mielőtt elfüstöl az agyam a mindennapi dolgok nyűgjeitől-terheitől).