ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • TóthG77
    Sziasztok, az alábbi konfigurációhoz tervezek új videókarit venni: Asus rampage III extreme alaplap, Core I7 980x 4.4Ghz proci, 12Gb tri channel RAM, 1500w-os táp. Egy hd6990-es videókarit cserélnék le. Mielőtt megkérdezné valaki mi a bajom ezzel a kártyával, teljesítményben semmi. Amivel bajom van az a crossfire betegség (főleg ennél a sorozatnál): az úgynevezett "microstuttering", és hogy hangos! Olvastam, hogy az AMD a 13.x driverektől fölfelé ezt orvosolta, de a hd6-os sorozatra tapasztalatom szerint ez nem igaz. Hetente dobálnak ki új beta drivereket ami a frissen megjelent játékhoz lehet, hogy jó, de régebbiekhez meg nem. Úgy döntöttem, hogy egy combos egymagos kártyát veszek. Két kártya között vacilálok: AMD R9 290x vagy Geforce gtx780ti. Az interneten a létező összes tesztet elolvastam, DE olyanok véleménye, tapasztalata érdekel igazán, akik az enyémhez hasonló konfigon tesztelték az említett kártyák közül valamelyiket.
    Ami nagy valószínűséggel eldöntené nálam a kérdést, melyik tuningolható jobban és így melyik a CSENDESEBB, mert a tesztek alapján a teljesítményben nincs nagy difi.
    A Hd6990-esem megizzasztva olyan hangos, mint egy orosz hajszárító!
    Előre is köszönöm a véleményeket!