ATI vs Nvidia

***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
  • Hecker007
    Ok...
    Tudom hogy mindig ezt hajtod, de nincs akkora fejlődés az AMD-nél se mint hiszed. Rohadt sokba kerülne ha minden szériánál teljesen új cuccot terveznének, amit a vevőknek kéne kifizetni, előveszik ők is a régit foltoznak egyet rajta aztán eladják, addig csinálják amíg lehet, közben meg dolgoznak egy új megoldáson amivel kiválthatják a meglévőt. A tranzisztor méretét se lehet a végtelenségig csökkenteni, kb most kezdik elérni azt a határt ami alá nem lehet lemenni a fizika törvényei miatt. Akkor mit csinálnak ha már nem lehet csökkenteni, de azok akik a tranzisztorokat tervezik még nem találtak megoldást a problémára? És ez csak a tranzisztor azért ott is van még némi körítés. Tervezhetnek valami újat ugyanazokra az alkatrészekre, vagy megnézhetik hogy a meglévőn mit lehet esetleg másképp csinálni, hogy jobb legyen valamivel és el lehessen adni. Szerintem te is tudod hogy melyik a költséghatékonyabb megoldás.
    A játékok problémája meg van amikor az egyik van amikor a másik fél hibája, többnyire a kommunikációval van baj a fejlesztők és a vga gyártók között. Lehet itt példálózni mindkét oldalra, én főként a saját és ismerősök által tapasztalt dolgokból indulok ki és eddig az nVidiával volt kevesebb probléma. Mondjuk nem is játszok nevenincs fejlesztők nevenincs játékaival. De pl ott a Tera az nem egy névtelen valami, ott nyilvánvaló hogy a fejleszték csesztek el ezt-azt, de azt a mezei player tudja javítani egy notepaddal. Viszont van mikor várni kell hogy ugyan méltóztassanak kiadni már az új drivert. Míg megvolt az AMD kártyám nem egyszer volt hogy nem is új driver jött hanem valami FIX-et kiadtak aztán az vagy bejött vagy elcseszett mást. Hát nekem ebből elegem lett, mióta nv-m van felrakom a drivert és megy minden hibátlanul, és mindig kipróbálom az új játékokat, főleg ami érdekel is, de sokszor azt is ami annyira nem foglalkoztat, nem kell azt lesnem hogy melyik driverrel megy jobban, vagy jött-e már másik. Persze örültem mikor jött az új és írták hogy +10-20 FPS-el jobban megy (csak mondtam egy számot mielőtt beleköt valaki), de volt olyan is hogy volt grafikai bug javítás is amire addig nem is figyeltem míg nem olvastam róla.

Mindegy én részemről lezártam a vitát mindenki azt vesz amit akar, meg azzal szenved amivel akar. Én meg játszom boldogan.
    Tervezési folyamatokba és gyártási dolgokba belelehet menni, de én részemről nem untatnám vele a többi topiklakót, több oldalt tudnék írni ezekről a dolgokról, de szerintem fölösleges, nagy vonalakban fentebb leírtam hogy működnek.