***** Tesztek 1 *****
Tesztek 2 *****
Tesztek 3 *****
Tesztek 4 *****
Tesztek 5 *****
Tesztek 6 *****
-
HerrKiss #2714 Helló! Tanácsot szeretnék kérni. Lehet, hogy kicsit hosszú leszek, bocsi. Jelenlegi konfigurációm a következő: ASUS TUSL2-C alaplap, 1.3 GHz-es Intel Celeron (Tualatin), 512 MB SD RAM, 160 GB Maxtor HDD, hálókártya, MIRO PCTV TV-tuner kártya, Pioneer DVD 121, LG CD-író, és benne egy Abit Siluro GF4 Ti4200 64 MB + TV-OUT. Annak idején mondták is, hogy túl jó monitorvezérlő ebbe a gépbe, de hozzájutottam jó áron, majd' jó lesz még... Most lesz egy nagyszabású gépbővítésem, és utána valószínű hosszú ideig nem lesz rá keret, úgyhogy viszonylag hosszú távra tervezek... A VGA kártyával kapcsolatban van bennem nagy-nagy bizonytalanság. A többi részt nagyjából-egészéből eldöntöttem: ASUS P4P800 Deluxe alaplap, Intel P4 2.8 GHz (800 Mhz), 1 GB PC 3200 memória (2x512 - azt mondják, jó dolog a duál memóriakezelés), és itt akadtam el. Az adott helyen (www.ebolt.hu) 5 féle VGA kártyát lehet venni Sulinetben, természetesen csak a "drágák" (bár tudom, hogy videokártya-viszonylatban max. középkategória) jöhetnek szóba: Sapphire Atlantis Radeon 9600 256 MB DDR vagy Inno 3D Geforce FX 5600 Ultra 128 MB DDR.
Kérdések: melyiket választanátok a kettő közül? A "videokártyák erősorrendje" táblázat alapján az FX DX8-ban erősebb, DX9-ben viszont gyengébb a 9600-nál. DX8-ban a Ti4200 mindkettő felett helyezkedik el, de nem tudom, a tesztben milyen mennyiségű RAM-mal felszerelt Ti4200-at teszteltek? Mert ugye az enyémen kevés van mindkét potenciális jelölthöz képest.
Tehát röviden: megtartsam-e a Ti4200-at, vagy vegyek helyette, ha igen, melyiket.
Ha Ti4200 mellett maradnék, melyiket vegyem meg az öcsém leendő gépébe? (abba, ami most az enyém, amit fentebb leírtam...)?
Várom a válaszaitokat akár itt a fórumon, akár e-mailben. Köszi előre is!