• dez
    #99
    "Csak ezzel a szakma előtt járatja le magát a "feltaláló"."
    Ugye itt a "szakma" alatt nem azt a tízenéves srácot érted, aki számára hatalmas felfedezés volt, hogy felismerte a kapcsolóüzemű tápokra jellemző kialakítást?

    Mint írtam, egy valódi szakember előtt a szabadalmi leírásra pillantva azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy miről is van szó: a feltalálók egyfajta médiahackkal akartak tőkét szerezni néhány új fejlesztésű elektroniakai megoldás piaci bevezetésére.

    Tehát, a szabadalmi leírás nyilvánosságra kerülése után mindenképp kiderült volna a dolog. De jó esetben addigra már találtak volna egy befektetőt (akinek végülis mindegy, miről van szó, csak visszahozza a pénzt).

    Persze nem ártott volna, ha a szabadalmi leírás nyilvánosságra kerülésével egy időben maguk a feltalálók is a nyilvánosság elé álltak volna, és mindezt elmondták volna.

    A valódi szakma (értsd: szakmérnökök, akik számára nem csak "egy kapcsolóüzemű táp", és nem pedig fizikusok, vagy épp tinik, akik annyit tudnak a kapcsolóüzemű tápokról, hogy képesek felismerni a fő vonásaikat, de mindet egy kalap alá veszik) ebben az esetben annyit mondott volna: ügyes.

    Azt kizártnak tartom, hogy a feltalálók arra apelláltak volna, hogy még a szabadalmi leírásból sem lesz másolnak nyilvánvaló, hogy miről is van szó.

    Szóval, én azt gondolom, ez nem úgy csalás, ahogy ti gondoljátok.

    "ha a szakma előtti hitelességét meg kívánja tartani"
    Úgy tűnik, nem érted a lényeget. Egy átmeneti ideig ez mellékes volt.

    "Csak hogy az ilyen hír a egyszeri honpolgár megtévesztésére alkalmas.
    Mint minden médiahack...

    "Rosszabb esetben ha ez kereskedelmi forgalomba kerül a termék, akkor ez a fogyasztó tudatos megtévesztése - ami bűncselekmény."
    Addigra rég kiderült volna a dolog, és már csak az számított volna, hasznos-e a cucc, jobb-e, mint a korábbiak, vagy sem.

    "Másrészt a riporter nem önmagától találta ki ezeket, valakinek mondania kellett neki hogy ilyesmiket állítson (különben a riporter lesz hiteltelen)."
    Most ez vagy része volt az egésznek, vagy csak elbeszélgettek vele erről-arról, és ennyi maradt meg.