Zenéhez és egyben játékhoz kéne...
  • bajgunar
    #254
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Engem már hidegen hagy, ki mit mond.
    Nem vagyok egy vájt fülű, audiophil. De azért na...
    Sztereó (2 db! , fizikálisan 2db, bal-jobb!) hangszóróból, a büdös életben nem fog 5.1, 7.1, 8,10, 26 irányból hang előjönni!
    Az 2 (kettő!!!!, sztereó, mono, dual mono) irányból fog szólni, amíg világ a világ! Soha nem lesz 5.1,7.1 se tér!!! Az sztereó marad!
    Aztán mondhat bárki bármit. Igenis hallható! Valós 5.1-es fülesben, a valós 5.1! Meghallgattam pár virtuális (számomra okádék, horror árú fülest is), én csak doboz, visszhangzó, víz alatti fürdőszoba effektet hallottam. De nem az irányt, ahonnan a hang(nak) jönnie kellett volna. Igaz nem a homlokodon van a center, sem a mély egy valós 5.1-ben! De ezeket meg külön kezeli. A centert mono-ban szólaltatja meg az első két hangszórón, a mélynek meg van külön nagyobb hangszóró.
    De egy 1-1 (2 hangszórós) csodaketyere a büdös életben nem tud úgy sugározni hangot 6 irányból, hogy az egyszerre akár több irányból is érje a füled. Nem fog soha sem egy memráb úgy rezegni, hogy a membrán első fele a front-ként rezeg a hátsó meg a rear hangoktól. Én nem hallottam ezekben a virtuális 7.1-ekben sehogy sem a tér hangot. Szólt, szólt. Némelyik szépen szólt. De megkülönböztethetetlenül 1-1 irányból. Sztereóként. Onnan jöttél rá, hogy az az "ellenfél" most "hátul" szalad, vagy lő rád, hogy NEM láttad magad előtt a monitoron! Az agyad meg 'kapcsol', hogy ácsi! Ha nem látom magam előtt, akkor ez csakis hátul lehet! Megfordulsz, és valóban! Mögötted van! Nah így igen! Így jól átver, s észreveszed, hogy "tér", virtuális hulladék. Holott csak sztereó! S ugyanazt adja vissza, mint amit egy sztereó füles. Feltuningolva egy kis doboz hanggal, víz alatt, fürdőszobában, visszhangozva, zengve az egész. Számomra hulladék az összes virtuális 5.1, 7.1 csodakütyü. Se anyag benne, se + membrán, se semmi. S többe kerül némelyik, mint egy valós 5.1-es, amiben aztán van anyag. Az meg h usb-s! Az meg egy másik téma. De azt meg részemről megintcsak hagyjuk... Úgy hulladék, ahogy van... Ok, konzolhoz más megoldás nincs. Arra tökéletes.
    De kérdem én?! Akkor pc-re, miért gyártanak még mindíg (az akár 100k-es mobo-ra is) jack 7.1 csatit?
    Mert az az igazi!!! A valós, veszteségmentes, késedelem nélküli, azonnali, felerősített analóg jel!!!
    Erről ennyit. Még ha fizetnének sem kéne usb-s füles, se virtuális hulladék.
    Volt anno Medusa 5.1-em, aztán lett a Kave 5.1, jelenleg meg a Kave XTD 5.1 analóg van!
    De már parázok, ha netán bekaksizik (ok megjavítom én ha műszaki hiba, de ha törik? ) mit veszek helyette?


    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2019.02.11. 12:42:27