• mir
    a chiset problémát a hammer megoldja: nem lesz benne chipset, csak 1 AGP vezérlő, meg a SB. de az SBnemk minnyá ottvan az nVidia MCP. és akkor jól vagyunk.
    lehet, hogy igyzaad van, és az intel név sokat jelent. megbízhatóbbak is lehetnek, de aki 1 300-500 gépet kiszolgáló adatbázist+védelmi rendszert 1 PCre telepíti, az 1 kicsit be van kattanva(számomra még a XEONis PC) az ilyen munkákra szokták a nagyonállat unixokat használni, mint pl. a SUNis meg a COMPAQ is gyárt.
    az itaniummal is vannak problémák, nem is kevés. a COMPAQ nem árul itanium gépet, mert szar. hibás. az IBMmeg ad chisetet, meg ad gépet, de csak fejlesztőknek, egyszerűen nem ajánlja, hogy azom bármi komolyan is fusson.
    ez van. azzal pedig én is tisztában vagyok, hogy nem lehet 1 5.rendű processzorgyártó cégből azonnal piacvezetőt létrehozni, de nemis ez a cél. mint azt már lentebb leírtam, az AMD az otthoni gépeknél 2 évig monopol helyzetben lesz, és utána is csak névleg sűnik meg a monopolság, nem hiszem hgy mindenki rohanni fog, és átír mindent az otthoni ia64proci kedvéért, meg megveszi újra az összes programját, meg átírja az egész forráskódot, meg újrafejlesztteti az összes alkalmazást. a hammerrel az AMD rendesen beakaszt az intelnek otthoni téren. és ez már szép teljesítmény, és nem hiszem, hgy az intelki tudja védeni, mivel az egyetlen projektje ami ebbe a szegmensbe irányul 2005re lesz kész, ha nemkésik.
    vállalati szegmens az AMDnek már az is előrelépés, ha csak 0.00001%ot sikerül a paicból elhódítani, ha ott akar maradni, akokr tartósan kell jobbnál jobb termékeket csinálni, és ha be akart törni, olcsóbbnak, gyorsabbnak, stabilabbnak kel lenni, mint az ellenfelek. ez kemény munka, majdmeglátjuk, mi lesz belőle. és nem tartom lehetetlennek, de azt teljesen elismerem, hogy most az AMD nem olyan ütős cég. de könnyen azzá vállhat, ha folytatja azt a javulást, ami most is van. azért ha egymás mellé teszel 1 K6-2est meg 1 K7 athlon XPt, akkor azért a javulás mindenképpen meggyőző, majd meglátjuk, mi lesz.