• shabba
    SDSL-ben ne nagyon bízzál, az csak az üzleti ügyfeleknek lesz, nem neked home usernek. Terád magasról tesz a fatáv, nem vagy neki jó üzlet. Sajnos szintén sivatagi területról írok(optikai hálózat) III. kerület, de nekem még a Chello sem adatott meg mint neked. Szerintem becsüld meg, a modemhez képest 1000x jobb, vagy talán vissza akarsz téni a max 4.5Kb/sec-hez és a du.6 órai internet kezdéshez és az éjszakai netezéshez? Egyébként BIX-re jó a Chello, és az emberek a letöltések 99%-át onnan indítja, nem pedig valamilyen csendes óceánia szigetről.

A SDSL ára nem titok, könnyen kiindulhatsz a külföldi árakból. $200 körül van havonta a 384/384-es kapcsolat. Olcsóbban csak akkor adják ha úgy trükköznek hogy ADSL-en keresztül szolgáltatnak ugyanennyit, akkor kijöhet $70-ból is. Persze ha így csinálnák nehezen tudnák megmagyarázni, miért is nem lehet a megszokot 384/96-os csomag. Ja és persze az SDSL installálása is jóval magasabb, csak maga a router $350. Persze a beugrót odakint elengedik, de ez itthon nem szokás. Egyedül az általatok szidott Chello csinál ilyet. Egyszóval 100ezer körüli beugróra kellene számítani, ami pedig nem mezei magyarra van kikalkulálva. Én a helyedben elfogadnám a Chellot, hidd el sokkal jobb mint modemezni és alig valamivel drágább. Én is ezt tenném, a modem után felüdülés lenne számomra. :)

www.dslreports.com itt nézhetsz pár SDSL árat ha még érdekel. :D