Hogy kell üzembe helyezni?
-
keeper2 #132 Igen, nem egyszerű dolog, épp ezért is lesz hamarosan egy erős váltás, teljesen új protokollokra való átállítása a levelezésnek, ami erősen védettség-centrikus lesz, a mai anonim levelezéssel szemben, ám, ezt a protokollt megírni, valamint elterjeszteni nem kis munka, sok befektetéssel, ezért valószinűleg senki sem fog ez ügyben lépni, amíg a jelenlegi rendszer csak haldoklik, csak majd, ha összeomlott teljesen a most ismert levelezés, akkor kezdenek ugrálni.
Mellesleg, én nem használok sosem külső levelezőprogramot, max, amikor már sok levelem összegyűlik, és le akarom archiválni őket, mivel sokat kisérletezek a win.-al, így sűrűn vissza kell ghostolnom, más particióra meg nem akarom költöztetni az alap tárolófájljait, valamint nem akarom, hogy minden azonnal letöltődjön a gépemre, mert mint tapasztaltam, ilyenkor sűrűn, ha vírusos, nem fogja tudni irtani a vírusölő, mert blokkolva van az elérése, mivel a levelező használja. Én a webes felületet használom levelezésre, ott viszont szerencsére csak külföldi szerverekről jön az áldás, és mivel ilyen ismerősöm nincs, aki innét küldene, így egyszerűen tiltom ezeket, így szépen elfogytak.
Mindenesetre, már máshol is érdeklődtem, eddig eredmény nélkül, hátha ismer valaki olyan smap írtó progit, ami nem a letöltött leveleket ellenőrzi, hanem beállíthatom benne a postafiók adatait, mintha csak egy levelező lenne, és felküldhetem ellenőrizni, csakhogy ő nem leszedi a leveleket, hanem amit spamnak nyilvánít, azt törli. Mellesleg, az újabb divat az, hogy képfájlokként küldik a reklámot, így nem lehet azonosítani a kulcsszavakat.