A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!

DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu

• [HUN]norba
    Nekem az a nagy bajom dentro ötletével, hogy drasztikusan csökkent slot számot. Ha 2KB/sec-et akarok elérni, akkor azt kérem, és max szigorúbban ellenőrzöm. Ha egy kliens szarul osztja a sávszélt, ne használják. A TTH nélküli klienseket is sikerült elpucolni, ez is menni fog, mert van értelme.

Én speciel elégedett lennék ha a letöltéseim 1.5-2.5KB között ingadoznának (/file természetesen, nem szumma). Ez most így meg is van, új letöltéseimnél direkt nem választottam be LAN-okat, hogy megnézzük mi van. 500byte/sec alatt repülős lett, 500-1500 között egyelőre elnézős, ha lesz új slot-hub-limit szabály, remélem az is repülő pályára áll.

Azt meg azért vegyük figyelembe a kitől mit töltök dolognál, hogy tényleg sok LAN korlátos, ergo nem sokkal gyorsabb mint DSL. Ha meg otthagyod a DC-d, ami egy hosszabb letöltésnél, több letöltésnél igencsak jellemző, eredeti forrás lelép, akkor kb. random kapsz egy újat. Tehát simán lehet, hogy DSL-től fogsz elterjedt dolgot szedni, mert megvan 5 LANosnak, meg 50 DSL-esnek. Többszálú kliensről még nem beszéltünk. A tiltásuk meg amúgy is felejtős, mert csak akkor tudod, hogy az van valakinek, ha megmondja...

Ja, 2-es problémám kiemelve, hogy nem látok motivációt a nagyobb sávszél bevallására. Mondjuk van egy 768/256-os netem. Ha /64-128 közé vallom mi lesz? Kissebb upload limit, kevesebb slot. Ez nekem jó. Negatívum? Semmi. Miért mondanám meg, hogy /256 a Netem?

Ezért szimpatikusabb a slotonként megadott min. limit, ami változhat slotszámmal, pl 1-6 slotig 2KB/sec, 7-12 slotnál 3-4KB/sec, stb...

Továbbá ezért is tartanám meg a slot/hub összefűzést. Adódik, hogy minden hubra jut slot és van motiváció "vallani". Ha megmondod, hogy /256 vagy mehetsz több hubra. Nem mindenki fog élni vele, de legalább valami. Aki jobbat is tud, jelentkezzen (fix. 2-4 slotot mindenkinek szerintem NEM jobb, egyéb javaslatra gondoltam :)