A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
Szmeby #11454 Sziasztok!
Nem tudom megállni. :)
http://szmeby.atw.hu/2slot.png
Ennyit az 'elméleti' 4k-rol, ami 2k lehet. Hát meg sem közeliti....
Jah és adjátok össze, hogy mennyi a max feltöltésem (kis matektudás szükségeltetik :D).... bizony el se éri a 8k-t. Remélem ez a példa már jobban szemlélteti a problémám... miszerint kevés slotnál kialakul egy üresjárat...
Hogy miért? Nem tudom, csak találgatni tudok. Például vagyük azt a sok moho többszálu klienst használo usert, aki "minél gyorsabban lenn legyen" elvet vallja, és szarik rá hogy 20 szálon tölt valamit, és elrabolja mások elöl a slotot, valamint már izzik a kábel, mert nagyobb sebességet sehogy se tud kicsikarni a netjéböl... elég egy db gyors lanos akitöl gyorsan huzza a fájlt, és a többi szálon 1k-val csorog az adat (mert többel már nem megy a gyors lanos miatt), vagy még annyival se... Akkor nézzük ezt kicsit reálisabb szemszögböl (vagy pesszimistább... kinek hogy tetszik). Az elöbb példa globálisan: sok user sok alacsony letöltési sebességgel. Egy kis számolgatás után én arra a következtetésre jutottam, hogy lényegesen lassabban jutottak a userek hozzá (egy konkrét példát kiragadva persze gyorsan... az aki épp töltött), és mi van a többi várakozo egyeddel, aki a slotok hiánya miatt nem tölthet, pedig az uploadernek lenne sávja böven!! Sajnos ilyen extrém példák szerintem joval gyakoribbak, mint a Dentro-féle idealizált állapotok.
És még nem szoltam azokrol a kliensekröl, amik rosszul osztják el a sávot a feltöltések között... szoval akkor Dentro, magyarázd el nekem... hogyan akarod bottal ellenörizni a sávot, ha a kliens épp kissebb sebességet osztott neked?
ui.: Félreértés ne essék, a "sávszélre slotot" rendszerrel semmi bajom nincs (és egyáltalán nem akarom a régit isteniteni, mert az se jo), de a 2 slot egy 384/64-nek, vagy egy 512/128-nak KEVÉS!!!
Dalosmadár: nem szellemek nincsenek, de pl hub kb 10-15%-a tölt, a többi slotra vár.