A fórum csak technikai kérdésekre van, warezt ne kérjetek!
DC info: dcinfo.dynu.com, dchun.hq.hu
-
Ez a "feltöltés/letöltés belassul, milyen gyors" probléma nem DC-s téma, azért nem is írtam le részletesebben. Ez ADSL-es kérdés, és gondoltam ha ADSL-es vagy ezt Te is tudod, ha más nem tapasztaltad már a jelenséget feltöltés közben.
Az, hogy "szinte az egész sávszél elvész", nagy tévedés. :) Az igaz, alapesetben belassul a feltöltés, de nem olyan durván mint ahogy azt gondoltad, nálam pl. alap XP-s adsl kapcsolattal (axelero, 512/128) így néz ki a dolog:
XP default fel/letöltési sebességek (az elsőnél 16kb-ról indult a feltöltés, de utána belassult ahogy vmi letöltésbe is belekezdtem)
Ha 14-15 kb/sec-kel töltök fel, 31-32 kb/sec-kel tudok letölteni.
Ha 12 kb/sec-kel töltök fel, 42 kb/sec-kel tudok letölteni.
Ha 10 kb/sec-kel töltök fel, 45 kb/sec-kel tudok letölteni.
Ha 8 kb/sec-kel töltök fel, 47-48 kb/sec-kel tudok letölteni.
A HUB-ok szabályzata szerinte DSL-esként min. 8kb/sec-et kell uploadnak hagyni, azzal még elvileg vígan lehetne 40-50kb/sec között tölteni. Mivel nekem ez kevés volt (vagy inkább úgy mondom megpróbáltam kihozni belőle amit lehet), kipróbáltam a már régebben említett cFos drivert. Meglepő módon tényleg használt, mert
cFos Speed 1.06 driverrel 11.5-12 kb/sec-kel töltök fel, melette 65.5-66 kb/sec-kel töltök le. A feltöltést visszaveszi annyira, hogy a letöltés gyakorlatilag szinte 100%-on fut továbbra is.
Amit kérdeztél:
Miért van az hogy ketten töltenek rólam, olyan 8-12K-val összesen én meg még 1K-val sem tudok tölteni. Ez normális?
Az 1kb/sec-es lassú letöltésed oka nem a program, nem az hogy feltöltesz közben, hanem egyszerűen rossz helyről szedted a cuccot. Értem úgy, hogy a túloldalon akitől töltesz, általában az is dsl-es, esetleg kábeles, lehet modemes is, vagy ritkább esetben T1-T3. Ők is megosztanak min 2-4 slotot, ők is beállítottak vmilyen upload limitet, lehet hogy pont tőle is töltenek, valszeg kifogtál pont egy másik leterhelt gépet. Ilyenkor megoldás, ha másik forrást keresel. Ha nincs és mindenképp kell az anyag, kénytelen vagy kivárni míg lejön.
Azt soha nem szabad elfelejtened DC esetében, hogy itt nem gyors szerverekről töltenek az emberek hanem egymástól, és Mo.-on sajnos ilyen lassú az átlag otthoni sávszélesség (főleg a feltöltésire gondolok). Cserébe hatalmas a választék, ahogy szokták is mondani: "ami nincs meg DC-n, az nem is létezik" :D