Meg szeretnem kerdezni, hogy milyen problemakra gondoltal egesz pontosan, hatha tudok segiteni?
En mar a sokadik AMD konfigomat nyuzom (mosd XP1700+) es maximalisan meg vagyok vele/veluk elegedve. Az alaplap egy EPoX 8KHA+ amiben Via Apollo KT266A chipset van. Hosszu-hosszu hetek ota megy mindenfele fagyas, instabilitas, inkompatibilitas nelkul! En nem csak jatszani hesznalom a gepet, sot..
Na jo ebbe nem akarok jobban belefolyni, de szokjunk le az altalanositasrol. A VIA sem csinal tokeletes dolgokat, de az Intel sem! Gondoljunk bele a visszahivot chipsetere, a folyton valtozo chipsetre, amely folyton valtozo alaplapot igenyel :(.
Nekem van egy masik AMD Duron 600 alapu konfigom is, azt meg 2000 nyaran(!) vettem, es a ma megjeleno AMD procikat mindenfel gond nelkul bele tudom tenni. Nekem ez is jelenti a megbizhatosagot.
A gepen fut CAD-es alkalmazas, videos munka, kiadvanyszerkesztes, proxy feladatokat is ellat es jatekok is, de ezzel sem volt a legkevesebb problemam sem, pedig az is VIA chip-setre epul!
Csak meg egy aprosag! Az mar TOTALIS BAROMSAG hogy, s most idezek toled:
"Aki nem akar via-t, es SD ram-ot sem annak nem marad mas csak a p4, es vesz mondjuk egy 1,6-os vagy 1,8-as NortWood-ot."
1. Eloszor is nagyon sok chipset van AMD platform-ra, ami nem VIA alapu, tobbek kozott, keszit hozza chipsetet:
AMD, ALi, SyS, nVidia, ATi es persze az Via. Minden gyartonak szeles a palettaja a chip-ek teren is. A full integralt cuccoktol kezdve egeszen a szinte a telejsen "kopasz" chipsetekig minden megtalalhato. Ebbol mindenki meg tudja talalni, ami az O elvarasainak leginkabb megfelel.
2. Az AMD-hez mar 2001 tavasza ota lehet kapni DDR-es konfigot most viszont szinte minden neves tesztoldal szinte hetente foglakozik a kulonbozo jobbnal-jobb AMD-s DDR-es konfigokkal! Kerlek ne ess tulzasokba, vagy ha nem vagy benne biztos, amit irsz, akkor ne ragadtasd magad ilyen es ehhez hasonlo kijelentesekre, mivel csak sajat magad teszed nevetsegesse!
Egybekent az arak pontosabb osszehasonlitasa erdekeben ajanlom a kovetkezo oldalt:
www.pricewatch.com