Diamond MX300
-
Lulu #46
Az MX300-at egy Intel P4/1,5GHz alaplapba dugtam és a Vortex2 2048 diverrel telepítettem! A négy csatornás hang megjött, folyamatosan működik is, de a kártya többi szolgáltatása elmaradt! A Game Port-ot,MPU-401 midi portot,és a Sound Blaster Emulációt már nem ismerte fel, olyan hibaüzenetet kaptam aminek az a lényege, hogy a káryta nem primary PCI slotban van!
Az interneten böngészve hoztam össze a megoldást:
Le kell szedni az összes meghajtót, nem szabad megengedni, hogy a Plug and Play funkció telepítse, ezért a korábbi meghajtót tartalmazó könyvtárat át kell nevezni!
Ebben - a meghajtót tartalmazó könyvtárban - meg lell keresni a au30mmed.inf nevű fájlt, Wordpad-el átszerkesztve az alábbi részt ilyenre:
[AspenOverides.Addreg]
; virtual devices
;HKR,Config,DisableJoystick,1,1
;HKR,Config,DisableMPU401,1,1 HKR,Config,DisableDOSModemPort,1,1
HKR,Config,DisableSBFM,1,1 HKR,Config,DisableRealModeLegacySBFM,1,1 HKR,Config,DisableRealModeLegacySBFMUsingREM,1,1 HKR,Config,DisableSBFMIRQLevel,1,1 HKR,Config,DisableSBFMIRQSharing,1,1
;HKR,Config,DisableBusDetection,1,1
;a3d ;HKR,Config,EnableA3DReserve,1,1
;HKR,Config,NumHost3DBuffers,1,6 HKR,Config,Reserve2DSRC,1,8
Újra telepítve a hangkártya meghajtóit, a Sound Blaster Emuláció kivételével minden működik!
A Windows\Inf könyvtárban a vortex2 módosított információs fájljának kell megjelenni!
A topic szerint, ha a
;HKR,Config,DisableBusDetection,1,1
sor elötti pontosvesszőt kivesszük, a DOS-os hanghoz szükséges Sound Blaster Emulációt is megkapjuk, de ez nálam nem jött be!
---- Tudja valaki a megoldást?