[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Star Wars - Az utolsó Jedik
Nem tudtam mit várjak, de az első 40 perc, 1 óra eléggé megijesztett. Nagyon nehezen indultak be a dolgok, gyengén muzsikált, egyszerűen nem álltak össze a dolgok, ahogy kellett volna. De aztán végre csak felvette a fonalat a film és kezdte azt nyújtani, amit szerettem volna. Ezt a filmet nem lehet le-Birodalom-visszavágozni, mert más irányba viszi el a karaktereket. Elég sok irányba indulnak el a szálak, aminél még a 2,5 órás játékidő is kevés, hogy a szálak aztán rendesen össze is érjenek. Így a filmben helyenként elég nagy ugrások vannak egy-egy karakter egyik és másik jelenetbeli helyzetét tekintve, ami a tempósabb vágásnak lehetett a következménye.
Kylo Rent 2 éve sokan fikázták (amire nagyszerűen reflektál a film), de szerintem itt javított a renomáján. Sokkal jobban ellettek mélyítve a dolgok vele, Rey-jel és Luke-kal kapcsolatban. Finn viszont egy alapvetően megkérdőjelezhető szálon indult el és ahova végül ő ért, az annyira nem túl erős a többiekhez képest. Hisz Poe meg előlépett az árnyékból és sokkalta erősebben van jelen, mint tette azt korábban. Hamillt és Fishert pedig joggal lehet dicsérni, nagyon oda tették magukat és sikerült valamennyire lopni a showt.
Furcsán humorosabb lett a film az elődökhöz képest, olyan Marvelesen, és ezt sokan tragédiaként fogják megérni, de engem annyira nem zökkentett ki. Arra voltak más jelenetek elérték ezt nálam. De ez még mindig egy fantasztikus világ és öröm nézni minden egyes részt. Ha lesz Star Wars 29, én arra is el fogok menni...
8/10