1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Valerian and the City of a Thousand Planets - Valerian és az ezer bolygó városa

Luc Benson az a rendező, akire nem tudok haragudni. Pedig nem nevezném se jó írónak, se jó rendezőnek. Elég csak ránézni az IMDB film listáira, azért keresni kell a szórakoztató darabokat.Azonban ha találok egyet, az olyan, hogy nagyon jól elvagyok vele, akkor is, ha a film összességében, jónak nem nagyon mondható (lásd Lucy)). Igazi bűnös élvezet. Pont ezt vártam, és nagyjából ezt is kaptam a Valerian-tól.

A filmmel kapcsolatban rendre az Ötödik elem címe merül fel, sokan ezt várták tőle, sokan ehhez hasonlítják. A film ugyan bőven merít belőle (hangulat, szín és látvány világ, utóbbi nem a grafikára értendő, hanem inkább a rengetek furcsa helyszín, lények, fegyverek), de korántsem emlékezetes annyira, mint az Ötödik elem volt. Ennek mikéntjében nem vagyok biztos, de a Valerianban minden sokkal-sokkal több. Rengetek helyszín, rengetek karakter, rengeteg olyan ötlet, ami egyszerűen nem fér bele egy 2 órás filmben, így mindenből csak egy-egy villantást kapunk, és megyünk tovább. Egyedül a két főszereplő az, aki állandó, de velük sem tud az ember azonosulni, mert a kislány túljátszott durcis, a srác meg jellegtelen kis semmi (mind a történetben mind a képernyőn mint karakter). Az Ötödik elem azért ennél sokkal szűkebb "területen" játszódott, bőven volt időnk a beleélésbe, ráadásul jobbnál jobb karaktereket dobáltak elénk, akik önmagukba is bőven szórakoztatók voltak.

A film ezen kívül bőven merít játékokból (pl Mass Effect), scifi filmekből (pl Star Trek), ami jól áll neki. A kreatív stáb bőven odatette magát, a legáltalánosabb dolgok (mint például a piac bemutatása) is elszállt, ötletes, és főleg nagyon jól néz ki. Valószínűleg ezen a 3D is nagyot lendít (sajnos nálam vagy a szemüveg, vagy a vetítés okán, a háttérben látható dolgokat megduplázodtak (szellemkép?), ez így elégé kivetett a filmből). A humor faktor már jóval több sebből vérzik. A két karakter közötti évődés inkább volt idegesítő, sem mint szórakoztató. A helyzet komikum legtöbbször abból állt, hogy fut, esik, repül a szereplő. Talán csak a gülü szemű lények közötti vacsora jelenet volt az, ami végig röhögtetett, bár érzem, hogy már az is kicsit erőltetett volt.

Viszont a történet vezetés bőven elszórakoztat. Csak el kell mondani egy, a filmet nem látott embernek, azt a cselekmény sorozatot, ahogy a női főszereplő megtalálja Valeriánt a lezuhanás után, majd folytatod azzal, hogy ez után Valerian hogyan találja meg a csajt akit a halászó gülü szeműek kifognak, és garantálom, hogy a veled szemben ülő hallgatónak az arca, mindent pénzt meg fog érni (tudom, eljátszottam tegnap). És nagyjából én is így néztem a vászonra. Akkora egy agyfasz, hogy már ezért megérte a pénzét.

Sajnos ennél többet nem ér. 2 év múlva totál feledés homályába veszik, ha csak nem húznak le róla még egy rókabőrt.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.09.06. 09:59:27