[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[2006] - (imdb) - "Find Me Guilty" / (Védd magad!) - 7/10
(2017.08.27) (125 perc, amerikai) - Biography, Comedy, Crime
Vin Diesel, Peter Dinklage, Ron Silver
Az olasz származású, kis stílű bünözőt, Jackie DiNorsciot (Vin Diesel) saját otthonában próbálja eltenni láb alól a saját unokatestvére, Tony. Miután nem tesz terhelő vallomást senkire, és felgyógyul, visszakerül a körforgásba - de lekapcsolják kábítószer kereskedelem miatt, és 30 évet akasztanak a nyakába. Jackie ennek árnyékában sem vall a családjára.
A nagy szabású, hatalmas háttéranyaggal megindított peres eljárás a Lucchese család ellen kezdetét veszi. Mindenkinek van ügyvédje, csak Jackie-nek nincs. Ezért kénytelen lesz ügyvédi segítség nélkül, "per se" saját magát védeni.
Ezzel kezdetét veszi Amerika leghosszabb peres ügye.
//A történet megtörtént eseményeket dolgoz fel, és a teremben elhangzottak túlnyomó része valóban ki is lett mondva.
//Peter Dinklage filmes munkásságának böngészése közben bukkantam a műre, és amikor megláttam Vin Dieselt a hajkoronájával, tudtam, hogy látnom kell ezt a filmet - a szinopszist el se olvastam.
//A 7 pontban nagy szerepe volt/van annak, hogy valós események feldolgozásáról beszélünk, és annak, hogy Vint prózai szerepben láthattam -- igaz, itt is hatalmas szerepet kapott a "család", meg a "mindenkit szeretek benne" téma, de hát olaszok és maffia... --, és az maffia-ügyvéd filmek nagymestere Sidney Lumet.
//Imádtam, hogy alig volt zene. Ez is a mesterre jellemző.