1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Banszien
    Don't Breathe (2016)

Hát, amennyire jókat hallottam a filmről, akkora csalódás volt. A film legnagyobb hibája hogy végtelenül kiszámítható, ezért igen nehéz izgulni, nem jön át az a feszült hangulat, amit szerettek volna (és amit én is szerettem volna), és ez alapjában véve rontja el a filmet számomra. Nem beszélve arról, hogy több olyan momentum is van, ami inkább röhejes, és ha épp elkezdtem volna átérezni a feszültséget, ezek teljesen kizökkentettek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kiszámíthatóság: adott 3 főszereplő. Ebből egy kap csak háttértörténetet, a lány, és az is egy gyorsan összedobott, klisés sztori (szemét mostohaapa, lecsúszott szemét anya, szegény szerencsétlen kishúg, akinek megígéri, hogy elviszi). A másik két szereplőről nem kapunk semmit. De úgy tényleg semmit. Na, vajon ki fogja akkor túlélni a filmet? Biztos a két srác közül valamelyik, akikről semmit nem tudunk, és ezért nem is érdekel, hogy élnek-e vagy halnak. Innentől kezdve abszolút nem tudtam izgulni a szereplőkért, bárki aki nézett filmeket életében már tudhatta előre, hogy a végén egyedüli túlélőként végül elviszi a húgát.

Nevetséges momentumok: tipikus mindent túlélő főgonosz, aki mindig éppen pont jókor van a jó helyen. A teleportáló kutya, aki szintén mindig mindenhol ott van. Komolyan, egy idő után amint megjelent a kutya, a moziban mindenki felröhögött, és nem hiszen, hogy ez lett volna a film célja.

A vége: bedobják, hogy a vak férfi túlélte. Na bumm. És? Az ég világon semmit nem ad a sztorihoz ez a tény. Senkit nem érdekel, de tényleg. Szimpatizálni nem lehet vele azok miatt amiket tett, félni nem lehet tőle, mert elutaznak, és nem fogja őket megtalálni. Semmi értelme nem volt.

Őszintén nem értem miért kap ilyen jó kritikákat. A műfajból és a stílusból adódóan a film legnagyobb erősségének kéne lennie a folyamatosan fenntartott feszült hangulatnak, és mivel a leírt dolgok miatt számomra ez egyáltalán nem volt meg, ezért tulajdonképpen értelmét veszti a film.

4/10