1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • bexinho
    25th Hour (2002) - Az utolsó éjjel

Érdekes volt és lassú hangvételű. Tetszett, hogy az egész film tele volt filozofálgatással, elmélkedéssel, aminek köszönhetően még a befejezést követően is járt az agyam. A szereplők jól meg voltak írva, nagyon jók voltak a dialógusok. A 2000-es évek hangulata nagyon visszajött, bár őszintén megvallva, a filmről nekem inkább a '90-es évek vége ugrott be.

Ami viszont számomra kérdéses, az a film vége. Ha valaki emlékszik rá, segítsen.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor a főszereplő jövőjét vízionálják narrálva, majd az utolsó snittben ismét az autópályán a börtön felé mennek... nem tudtam eldönteni, hogy akkor most az a vízionálás következik, vagy a börtön? Ugyanis két út következhet, megszökik - börtönbe megy. Én úgy gondolom, hogy a kóterba mennek, a szép jövőkép az csak egy kikacsintás, hogy így is lehetne... de lehet rosszul gondolom.

7/10

The Truman Show (1998)

Koromnál fogva a 2000-es évek előtti filmeket csak 2006 után volt lehetőségem megnézni, így a Truman Show is a mai napig váratott magára. Korábban is jókat olvastam a filmről, és hogy J.Carrey élete egyik legjobb alakítását hozta, de valamiért mindig kimaradt. Nos, tegnap sikerült pótolnom. Jó volt, sőt, kifejezetten tetszett. Igaz, tudtam, hogy nagyjából miről szól a film, de így is okozott néhány meglepetést.

9/10