1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • a.carkey
    Nos, most, hogy végig sikerült néznem, egyértelmű, hogy egy Braveheart szintű filmet csinált Edward Zwick. Nem akarom lelőni a storyt, bár egyértelmű, milyen vége lesz, de az tuti, hogy megkapja az Oscart márc-ápr környékén!
    Minden elemében megérdemli. A történet nem tudom mennyire igaz, de ha nem csinálnak valami "Úristen, megint milyen fontosak nekünk a feketék" vagy egy "Polgárok borzalmai a második világháborúban" stílusú filmet, illetőleg az Oscar bizottság nem ismét politikai elvek alapján dönt, hanem a művészetet nézi (igyekeztem árnyaltan fogalmazni, bár vsz mindenki érti milyen témákra gondoltam), simán be fog gyűjteni egy legjobb film, legjobb rendezés, legjobb operatőri munka, legjobb mellékszereplő stb., stb. díjakat ...

Ezt moziban kell látni, és én is igyekszem pótolni ezt az élményt.

Hans Zimmer zenéje, ha nem is egy Gladiátor szinű music (Lisa Gerrard igazoltan távol a Whale Rider miatt), de valóban igazi, utánozhatatlan Hans Zimmer szintű a zene. :)

Érdemes megnézni a hivatalos oldalát a filmnek, ott még a japán kultúráról is vannak linkek, elemzések, valamint a szamurájokról is elég normális anyag van.

Bár számomra az amerikai moziközönség nem mérvadó, de jelen esetben egyet értek velük. Nem csodálom a rekordok döntögetését.

Jó film ... :)