[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Filth
Amit elárultak nekem erről a remekműről, az nem nagyon vonzott a megnézésre. A film felében nagyjából azt is kaptam vissza, bár remek színészi előadásban, kicsit Guy Richis (csak sokkal perverzebb) tálalással.
Én tudom, utálják ezt a színészt. Szerintem a filmet se sokan kedvelik. Én meg pont James McAvoy miatt néztem meg, mert legyen bármi rossz film amibe szerepelt, az ő alakítása mindig kitűnt. Itt is, egyedül elviszi a hátán az egészet.
A film egy ember totális összeomlásáról szól. Egy, a munkahelyén tisztességes családapának és bizonyos értelemben vett jó rendőrnek tartják. A háttérben közben kurvázik, drogozik, és puszta szórakozásból vagy hatalomvágyból, mások életének tönkretételével játszadozik. A film nem rest minket a főszereplővel együtt lehúzni a mocsokba, Szép lelkű nézőnek nagyon nem ajánlom, nem túl szép képekkel játszik, sőt, néhol egész naturalista tud lenni.
A háttérben azért ennél többről van szó. Akit megfog, arra erősen hatni fog. A film utolsó fele nagyon kemény, ritkán lep meg valami ennyire. Apró csemege, hogy az első felében szinte minden jelentéktelennek tűnő résznek van valamicske szerepe, szinte minden, valaminek a kivetülése. A hangulat változások, a víziók, összeomlások pedig akár sejthetnék is a háttért, de garantálom, hogy az emberek nagyobb részét, meg fogja lepni a végjáték.
Groteszk, egyedi, drámai. Erősen ajánlott, de aki az első 10 percben kikapcsolná, az tegye meg, mert később csak még betegebb lesz.