[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Raid 2
Minden bizonnyal rossz pillanatban ültem le elé. Az angol szinkron pocsék volt (alapból nem szeretek ázsiai filmeket szinkronnal nézni, csak ezt most nem egyedül tekintettem meg), a film története sablonos (inkább maradtak volna az első rész nincs történeténél, vagy valami egyszerűbb bosszú filmnél - itt a felénél el is felejtettem hogy miért is megy a hadakozás), rettentően hosszú (2,5 !!! óra - még akkor is sok ha ténylegesen akció filmről beszélünk és nem küzdő sport bemutatóról), tele túlzásokkal és sok gagyi szaggal (ami a minőségét nézve a filmnek, meglepő).
Rövidebb idővel, kevesebb erőltetett jelenettel/"csavarral", több üldözéssel, kevesebb kungfuzással ("lődd már le, mit szerencsétlenkedsz azzal a kalapáccsal") könnyebben befogadtam volna.
Ami tetszett: rettentően látványos, meglepő és ütős kamera kezelés, és sok apró kis ötlet, ami feldobta a néhol egyhangú mozizást (pl. az elején a wc harc előtt a feszültség keltés, az autós üldözésnél a kamera mozgás, a véresebb jelenetek megvalósítása, stb).
Nem rossz film, messziről sem. Csak ahhoz képest amit nyújt, hosszú. Az első rész ezerszer jobban bejött.