1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • extra sensory
    A halállista 2006

Nem láttam a film alapjául szolgáló japán animét, így nem hasonlítom a filmet hozzá, de ha láttam volna lehet alacsonyabb értékelést kapna ez a movie, így nem is akkora gond hogy kihagytam.

Szépen felépített történet, nagyon szövevényes, figyelni kell hogy követni lehessen a sztorit, fordulatokban gazdag és szinte kiszámíthatatlan mi fog történni.

Egy könyvecske, amibe ha leírod valaki nevét, 40 másodperc múlva meghal... szépen hangzik. Ha nem tünteted fel a halál okát az illetővel szívroham végez... ellenben ha pontos leírást adsz a haláláról, akkor a való élet pontosan másolni fogja a füzetben leírtakat és úgy fog történni minden ahogy te azt lefirkantottad... mennyi ötlet rejlik ebben te jó ég... és a film ki is használja ezeket, méghozzá zseniálisan.

Mindössze két dolgot kell ismerni: az illető nevét és az arcát (így lehet elkerülni hogy az azonos nevű emberek meghaljanak). Szóval jó kis mozi volt, egyszer mindenképp érdemes megnézni.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Egy ígéretes jövő előtt álló fiatal srác találja meg a füzetet és ezzel elkezdődik a bűnözők vagy azoknak vélt emberek tömeges kiirtása. De ezzel még nincs vége.. a srác személye körül kultusz alakul ki, a neten is elkezdi hirdetni magát és ezzel követőket gyűjt... felfigyel rá a sajtó az Interpool és az FBI. Mivel fogalmuk sincs hogyan hajtja végre a gyilkosságokat felbérelnek egy titokzatos "L" névre hallgató lángelmét hogy derítse ki az illető személyét.
    De a sztori bonyolódik hiszen Yagami ( a lista tulajdonosa) kap maga mellé tárul egy takaros halálistent is aki mellészegődik és próbálja rábírni hogy adja neki a hátralévő élete felét, cserébe megkapja a halálistenek szemét amivel már ki sem kell deríteni az ellenségei nevét gisz a Szem-en keresztül mindenki nevét a feje fölé írva látja.
    Igaz a halálistenek animációja kicsit tré-re sikeredett, de a film közepére teljesen megbékéltem vele, még jól is állt nekik.
    Persze az animéhez képest jóval szelídebbre sikeredtek, de ezek is tonnaszámra zabálják az almát szóval a jelentősebb momentumokat átemelték a készítők.
    Külön tetszett Yagami visszafelé történő jellemfejlődése. Először csak a köztörvényes bűnözőket irtotta, de utána már mindenkit aki ellenezte a munkásságát. Félelmetes eleganciával végez az ellenlábasaival és szinte sosem hibázik. Végül már a barátnőjét is beáldozza a célja elérése érdekében majd a közvetlen családtagjai kerülnek terítékre.

Még Ryuk is megjegyzi Yagamiról hogy rosszabb mint a halálistenek, és ebben van is valami, mert egy igaz démonná válik a végére.
    Na de még hátra van egy rész azt nemsoká megnézem. Az is hasonlóan jónak ígérkezik.

8/10