[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Capote - iMDB
Mindig is kiváló színésznek tartottam Philip Seymour Hoffman -t, de ebben a filmben nagyon nagyot alakít. Nagyon megérdemelte ezért az alakításért az Oscar-díjat, szerintem.
Semmit sem tudtam erről a filmről, teljesen véletlenül akadtam rá és kezdtem el nézni egy ilyen online filmes weboldalon :) Nem tudtam, hogy ki az a Truman Capote, szóval fogalmam sem volt, hogy ez egy valós személy. A film megnézése után persze utánanéztem, és azt kell mondjam, hogy Hoffman egy-az-egyben lehozta a figurát, a hangját, a gesztusait, mimikáját...stb. Magyar szinkronnal néztem. Az első 10-15 percben a fejem fogtam, hogy ez a hang most mi? Aztán később átsiklik felette az ember, és ahogy halad a sztori de leginkább ahogy jobban megismerjük Capote -t, annál kevésbé lesz zavaró... sőt, teljesen megértjük és/vagy elfogadjuk, hogy miért így beszél. Szintén a film után megnéztem, hogy milyen volt Hoffman eredeti hangja ebben a filmben illetve maga Capote hangja élőben és azt kell mondjam, hogy a magyar szinkron kifogástalan lett ebben az esetben. Nem sokszor mondok ilyet mai szinkronra :)
Maga a film nem rossz. Végig leköti az embert. Erős nyolc pontot megérdemel.
8/10