[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szasztok!
Elvetemült akciófilm rajongók kéretik ugorják át a filmelemzésemet, mert lehet, hogy idegrángásokat fognak kapni...
Szpojler meg ilyenek előfordulhatnak!!!
BAD BOYS 2!
EMBEREK! ILYEN SZAR AKCIÓFILMET RÉG LÁTTAM!!! TALÁN A 2 FAST 2 FURIOUS közelitette meg.
Haverommal 2-en néztük meg, ő is ugyan úg yérzett mint én.
2 óra 15 perc egy ilyen lófaszgeci akciófilmért, aminek a fele teljesen értelmetlen ANYÁZÁSBÓL ÁLL!
Hát ezt az én gyomrom nem veszi be basszameg és nem értem, hogy mi tetszhet ebben a filmben az embereknek.
Egy szánalom az egész az elejétől az elbaszott végéig....
Hogy miért?
-Mint már említettem, nem tudom kinek jön be a "egész filmben szivatom a haveromat és a legveszélyesebb akciórészek közt anyázom őt jó durván" stílus, de szvsz nekem irtózat idegesítően hat.
-Autós üldözések: A filmben megtudhatjuk, hogy egy Maranello-nak kemény 10 percbe telik egy kocsikkal megrakott kamion nyomába érni, és padlógázzal kerülgetni a kamionról hulló kocsikat.
Ja és a híd kb 50km hosszúnak tűnt, mert kb annyi utat tettek meg rajta azzal a kurva maranelloval. Szánalmas.
-Idegesítő közjátékok a kötelező akciórészek közt mint pl:
Patkányírtásnak álcázott poloska-elrejtés. Baze, ezt az átlátszó faszságot a nagyanyám is kiszúrta volna. Azok az idegesítő mentegetőzések, hát komolyan SÍRTAM már-már egy két "viccesnek" számító beszólástól.
A 2 jómadár folytonos vitázása és lelki problémáik kezelése. SZARTAM RÁ JÓ MAGASRÓL. EGy halálos fegyverben 1000-szer hitelesebben tudták ábrázolni az idegbeteg vagy a kiégett keményzsarut. Itt nem sikerült.
-Megtudhatjuk a filmből, hogy a HUMMER 2 szinte mindent kibír, egy egész vályogfalun keresztülgurulva is egy hegyoldalról lefele, mérföldeseket ugratva. Egyedül a lökháritója szakadt FÉLIG(!!!!!!) le. Ezt mondjuk még beveszem. Dehogy ugyan ezt utánacsinálja egy ZSUK stílusu fikaterepjáró is, na azt már köszi, nem.
Aztán, a rettentő poénos hullaházas jelenet. Az meg inkább volt ocsmány és gusztustalan mint humoros.
És persze pont be kell kapnia Martin Lawrence-nek 2 extasy-t MERŐ VÉLETLENSÉGBŐL..... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Oké, az extasy-s rész tetszett. Egye fene, azon mulattam.
De kálváriám még nem ért véget.
Jött a keménykezünek TŰNŐ rendőrkapitány, akit persze simán meg lehet fűzni az akció folytatásáról egy olyan üldözés utána, aminek nincs eredménye, max az a 30db totálkárosra tört autó/motorcsónak etc. HÁT PERSZE!!!
Aztán jöhet a kötelező szöveg: "...aztán meg nekem kell kivakarni mindenki seggét a szarból, mert a polgármester már eredményeket akar...." stb. NEM UNJÁK MÉG EZEKET A FASZSÁGOKAT AZ EMBEREK????????????????
Kedvenc részem következik:
A végén. Egy aknamezőre üldözte a csúnya drogbácsi hőseinket és a hugicát. Sakk matt. A hugica az utasitásnak megfelelően szép lassan rakja le a pisztolyt, de hogy a gyökerebb nézők is teljesen értsék a dolgot, még szépen kommentálja is:
"okéééééééé.......ledobom.....aaaaa.....pisztolyt.........PONT AZ AKNÁRA OTT ELÖTTED!!!" és vetődés, majd rosszbácsi akna általi elhalálozása következik.
KI ENGEDTE MEG EZEKNEK A HÁLIVUDI FASSZOPÓKNAK, HOGY ENNYIRE BALFASZNAK NÉZZENEK ENGEM ÉS A TÖBBI EMBERT?
MEGÉRTETTEM VOLNA BAZZEG KOMMENTÁR NÉLKÜL IS EZT A RETTENETFRAPPÁNS MEGOLDÁST.
Na itt már majdnam kimentem a moziból, de mondom mostmár megvárom a legvégét, aztán usgyi. Komolyan, csak azért maradtam benn, mert sok emberen kellett volna keresztülmásznom....
Az akciójelenetek még türhetőek voltak, de sajnos nem feledtették a film telejesen hétköznapi szoriját és a sok-sok szarabbnál szarabb poént. Se nevetni, se izgulni nem sikerült ezen a sokak által MEGAKIRÁLY AKCIÓFILMNEK nevezett hálivudi bullshit-en.
Tehát ezek után 2/10-et adok a filmre és a józanabb lelkü nézőknek masszívan az elkerülését javaslom.
Ráadásul 2 óra és 15 perc ez a fos. Ennyi még Spielbergből is sok, nemhogy Jerry Bruckheimer-ből és Michael Bay-ből...
Még biztos eszembe jut egy rakat szánalmasnál szánalmasabb dolog, de azokat mér inkább nem írom le.
Úgy tünik 26 év felett már nem élvezhetőek ezek a fosok...