[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Na túl vagyok a Kill Bill-en!
Érzelmeim vegyesek. A beharangozó infók alapján én egy sokkal kegyetlenebb, sokkal véresebb, sokkal keményebb akciófilmet vártam. Azt hittem, folyni fognak a belek, repülnek a szemgolyók.
Na nem ennyire durva.
Viszont a nagy leszámolás egyáltalán nem tűnt olyan nagy leszámolásnak. Olyan nagyon nem is izgultam rajta. Nem volt éppen rossz, de valahogy mást vártam. Uma valahogy nem győzött meg engem arról, hogy Ő télleg ilyen penge a kardforgatás és a harcművészetek terén. Egyszerüen nem tudtam elhinni, hogy ő tényleg kinyír ennyi harcost és ráadásul egy igazi japán bérgyilkosnőt is, akinek ez az élete. Valahogy hiteltelen, hogy egy langaléta Uma Thruman lekardoz egy pici, sokkal mozgékonyabb és a szerepe szerint is halálos ferdeszemü gyilkost, akit Lucy Liu alakít.
Kb olyan érzésem volt, amikor a Ballistic-ban Banderas verekedett Lucy-val. Egy blamázs volt az egész, lehetett látni Banderas mozdulatain, hogy a forgatás elött köze nem volt a harcművészetekhez, Lucy meg ugye kiskora úta ezt tanulta. De mégis egyenlő ellenfelek.
Na ez volt a fő gondom a filmmel. Kicsit hiteltelen.
Ami nagyon tetszett:
-ZENE! Tarantino nem tud ebben mellényúlni! TÖKÉLETES!
-ANIME betétek! Istenkirály az a rész! Kellően jól van rajzolva és kellően véres! És a zene alatta! Egyszóval kúl!
Ami nem nagyon jött be, az a már említett harcjelenetek hiteltelensége a szereplőválasztás miatt, és a film rövidsége, ami persze relatív, hisz 2-szer ilyen hosszú csak ketté van vágva.
Összességében tetszett. Nem egy megszokott Tarantino film, de mindenképpen egy új szinfolt a filmtörténetben.
Érezni rajta Tarantino cinikusságát, de amiért szeretjük őt, az azt hiszem nem ez a stílus, nem ez a film. Persze lehet azt mondani, hogy azért szeretjük őt, mert még egy ilyen filmet is képes bevállalni és nagyon jól megcsinálni, de én ezzel annyira nem értek egyet.
Nem szeretem azt a nézőpontot, hogy valaki attól nagy művész, mert szokatlan dolgokat csinál meg, ami igazából nem is lenne olyan érdekes meg különös és frappáns mint az eddigi művei, de mégis leborul a világ a lábai elött, mert ő még ezt is be meri vállalni.
Ha egy noname rendező jött volna elő ezzel a filmmel, tartok tőle, hogy csúfos bukás lett volna.
Szóval összességében tetszett a Kill Bill első része, de nem estem hanyatt tőle, nem varázsolt annyira el, mint Tarantino eddigi filmjei, kidolgozott jellemrajzai, párbeszédei a filmjeiben.
7/10-et adnék rá, de a 2. rész után fog érni valamit is a pontozás, hisz most tényleg kettévágtak egy hosszú filmet és milyen lenne, ha más filmet is úgy pontoznánk, hogy csak félig nézzük meg.
De a vége, az utolsó 10 mp az nagyon disznómód lett befejezve. Azt nagyon megoldotta Tarantino bácsi.
De mindenképp ajánlom mindenkinek! Ki ne hagyjátok, mert a második rész nagyon nagyon kerekké és mindentverővé teheti ezt a sztorit!!!!!!!! :-))))