1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ZilogR
    #68748 - én voltam és valóban effélét akartam mondani.

Mind a Forrest Gump-ban, mind ebben a filmben az az igazán értékelendő, hogy a szereplőkből áradó emberség, az igazi emberi érték sugárzik és hitelesek.

A Forrest Gump leginkább megindító jelenete, amikor egy "értelmi fogyatékos" elmondja a "nagy igazságot" a felesége sírjánál.

Az életrevalók (ami mellesleg megint elbaltázott magyar cím) legjobb és szintúgy megindító jelenete, amikor a fekete srác egyszerűen kisétál az étteremből (ez nem spoileres!) ezzel adja vissza a lehetőséget a csókának arra, hogy az életét tovább tudja folytatni. Ezzel nyitja fel a szemét igazán. Megindító az egyszerűsége ennek a jelenetnek.

Az, ahogyan adagolják a dráma/vicces jelenet arányt szintúgy mesteri.

A zongorakíséret nagyon rendben van.

Leginkább a tolószékes csóka érzelmei vannak rendben. Sokat elmondó arca van és ezt nagyon tudtam értékelni a filmben.

Ez a film, akár a Forrest Gump azért kelt erős érzelmeket, mert igazak. Ugyanúgy, egyformán igazak. Az emberi életről szól és bármi lehet a kerettörténet (az USA történelme a függetlenségi háborútól Ronald Reagan-ig vagy egy milliárdos sérült ember visszatalálása az élethez) a lényeg a szereplők áradó embersége.

10/10 mindkettő