[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
drive
átlagos film szerintem, abban másabb a tipikus hollywoodi produkcióktól hogy akció helyett inkább az érzelmeket helyezi előtérbe (jóhogy a film fele elmegy a "semmivel", hiszen a főhős számára ez a "semmi" jelent mindent amit a végén...hát na majd max. 2 forintért megmondom mint aladár, aki látta érti mire gondolok)
a plot egyszerű mint egy 100-as szög, hasonló elemeket láthattunk már akárhol beleszőve a történtbe, viszont a rendező nagyszerűen kotyvasztotta össze ezeket... a vége pedig totális katarzis, semmi magasztalás, semmi csattanós lezárás, edd meg amit főztél. a film lassacskán odaszögez, lesúlyoz minket a székbe, majd amikor vége van folytatnánk a napunkat, de nem megy mert még a hatása alatt tart minket.
nem úgy mint egy inception, hogy kattogsz rajta, inkább csak a hangulatodra lesz hatással, mert ez a film lehangoló (amit nem negatívumként értek!) vagyis komor hangulatú azt kijelenthetem.
most lehetett volna ezt csűrni-csavarni ótókázós jelenetekkel, de minek? pont így jó
a zene ötcsillag, nem volt velük semmi gond, illett a jelenetekhez.
ezt a gosling gyereket meg közben jöttem rá hogy én már láttam a notebook című filmben. komolyan mondom, olyan pszichopata feje van hogy sokszor énis féltem tőle és vártam hogy a nagy hallgatások között mikor basz pofán valakit hirtelen
az akció részek rövidek voltak, de "velősek",szóval azok aztán tényleg (hálistennek nem ment át csípőből lövő kovbojjá a főhős)
átlagos film, de ha megvan benned a receptor hogy felvedd a lassabb folyású történetet, és nem feltétlenül a látvány a lényeg (valamint már unod a filmes kliséket és valami másra vágysz) akkor bizony szeretni fogod.