[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
viizo #63093 True Grit / A Félszemű (2011)
Az idei Oscar-esélyes filmek közül ismét egy, amit pótoltam a The Fighter után.
Kedvelem a westerneket, így némi előnnyel indult a film, bár személy szerint azokat jobban preferálom, amiben nem csak csordogál a történet, hanem van némi lendületük, és úgy általában nagyobb volumenűek - pl a Tombstone, a Nincs Bocsánat, vagy a Wyatt Earp.
Itt a lassú építkezés szinte végig jellemző, azonban szerencsére mégsem válik túl unalmassá. Köszönhető ez nagyrészt Jeff Bridgesnek, és a főszereplő lány játékának, akik mindketten nagyon jól játsszák a karakterüket. Matt Damon sem rossz, viszont nekem az Amerika Kommandó óta mindig a 'Mett Déééémön!' jut róla eszembe. :D
A Coen testvérek rendezéseitől sosem voltam elájulva, sztem messze túlértékeltebbek, mint azt a filmjeik minősége indokolná. Ezúttal is egy sok szempontból szórakoztató, de nem kiemelkedő filmet hoztak össze - amit nem a rendezés, hanem a színészek visznek a hátukon.
10/7